Își joacă ultima carte! Doctorița Anca Alexandrescu încearcă să scape de condamnarea din dosarul „Rețete pentru morți”

# Pe 15 mai, fosta șefă a DSP Argeș a fost încarcerată la penitenciar, acolo unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și jumătate

Doctorița Anca Alexandrescu, încarcerată după ce a fost condamnată în dosarul „Rețete pentru morți”, a depus la Curtea de Apel Pitești o contestație în anulare. Aceasta contestă condamnarea de 3 ani și jumătate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Cererea a fost depusă pe 1 august, iar instanța a stabilit primul termen de judecată pe 9 octombrie 2019.
Pe 15 mai, Curtea de Apel Pitești a dat hotărârea definitivă în dosarul „Reţete pentru morţi”. Fost medic la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Argeş, Anca Alexandrescu, în vârstă de 48 de ani, fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare, deși inițial, în primă instanță, a fost achitată. Doctorița Alexandrescu, împreună cu complicii săi, prin intermediul farmaciei din Călinești, al cărei asociat unic era, a prescris și apoi decontat, în anul 2009, aproape 400 de rețete fictive. Unele rețete erau chiar pe numele unor pacienți morți, susțin procurorii în rechizitoriu. În urma condamnării, doctorița a fost obligată la plata sumei de 219.528 lei cu titlu de daune materiale, în solidar cu celelalte trei inculpate din dosar, foști angajați ai săi. Diana Loredana Modoacă, administratorul farmaciei – a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. iar farmacistele Andreea Ioana Tudor şi Elena Luminiţa Mihăilă au primit câte un an de închisoare, tot cu suspendare.

Administratorul farmaciei a contestat măsurile asiguratorii la Înalta Curte

Nemulțumită de hotărârea  Curții de Apel Piteștia fost și Diana Loredana Modoacă, administratorul farmaciei deținută de doctorița Alexandrescu. Aceasta a contestat măsurile asiguratorii luate de instanță pentru recuperarea prejudiciului creat în dosar. Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația pe 1 august.
„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de contestatoarea Modoacă Diana Loredana împotriva dispoziţiei de înfiinţare a popririi din cuprinsul încheierii din 06 martie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Piteşti, Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, în dosarul nr.14298/280/2016. Obligă contestatoarea Modoacă Diana Loredana la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 01 august 2019.”, se arată în hotătârea ICCJ.

Casa de Asigurări de Sănătate Argeș, prejudiciată cu peste 200.000 lei

Procurorii au arătat în dosar că Anca Alexandrescu obținea foloase necuvenite cu consecința prejudicierii bugetului CAS Argeș. Pentru realizarea scopului său, doctorița Alexandrescu coopta medici specialiști care să emită prescripții medicale conținând date fictive. Prescripțiile erau trecute pe numele unor persoane care nu au beneficiat niciodată de consultații sau medicamente. Mecanismul a fost concretizat prin emiterea de rețete medicale de către dr. Toma Duțescu. Doctorul a fost determinat de Anca Alexandrescu, în perioada anului 2009, să emită în fals prescripţii medicale. Cu ajutorul direct al administratorului farmaciei din Călinești, Diana Modoacă, rețetele medicale au fost introduse apoi în sistemul informatic. La rândul ei, administratorul farmaciei prelua prescripțiile medicale eliberate de doctorul Duțescu și le determina pe farmacistele Ioana Tudor şi Elena Mihăilă să le introducă spre decontare. Prin această metodă se dorea să se arăte că persoanele înscrise ca beneficiari în prescripții au fost la farmacia din Călinești și că au beneficiat de ele. Totuși, medicamentele nu au existat niciodată în gestiunea punctului farmaceutic, ele figurau doar scriptic.Prin acest mecanism a fost prejudiciat bugetul CAS Argeș cu suma de aproape 220.000 lei. În ceea ce-l privește pe dr. Toma Duțescu, dosarul a fost casat, după ce acesta a decedat în 2013.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea