Înalta Curte începe judecarea apelului în dosarul lui Florin Frătică

# Fostul primar din Bradu, băgat din nou în corzi

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, se întoarce în sala de judecată. Pe 10 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, începe judecarea apelului în dosarul retrocedării ilegale de 8 milioane de euro. Sentinţa dată în primă instanţă, la Curtea de Apel Bucureşti, pe 17 aprilie 2019, a avut ca rezultat achitarea tuturor inculpaţilor din dosar: fostul primar al comunei argeşene Bradu - Florin Frătică, fosta şefă a Parchetului Ialomiţa - Daniela Manolache – în trecut, consilier juridic la Primăria Bradu – şi fraţii Lenuţa şi Jean Georgescu.
Fostul primar din Bradu, Florin Frătică, a fost trimis în judecată, la sfârșitul anului 2017, de procurorii anticorupţie sub acuzaţia de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave într-un dosar legat de retrocedarea unui teren. În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată Maria Daniela Manolache, la data faptelor consilier juridic la Primăria Bradu. De asemenea, au fost deferiţi justiţiei Lenuţa şi Jean Georgescu, cei care au beneficiat de retrocedare. Prejudiciul din acest dosar a fost stabilit la peste 35 milioane lei, reprezentând suma acordată de către A.N.R.P. ca despăgubire pentru cele 19,13 ha teren.
Potrivit unui comunicat al DNA, fraţii Lenuţa şi Jean Georgescu au depus o cerere la Primăria Bradu, în anul 2009, prin care au solicitat reconstituirea dreptului de proprietate în baza legilor fondului funciar pentru o suprafaţă de 16 ha, despre care afirmau că reprezintă o diferenţă la care erau îndreptăţiţi. Prin adresa nr.11354/27.10.2009, Florin Dragomir Frătică, la acea vreme primar al comunei Bradu, le-a comunicat, atestând în fals, că au de primit mai mult decât ceruseră, adică 19,13 ha de teren.
Procurorii mai susţin că, în timpul procesului, Frătică s-a asigurat ca apărarea făcută în faţa instanţei să nu zădărnicească obiectivul atribuirii acestor terenuri. „Demersurile descrise au generat un folos patrimonial pentru co-inculpaţii Georgescu Lenuţa şi Georgescu Jean constând în recunoaşterea, de către instanţa de judecată, în mod injust, a unui drept de proprietate pentru o suprafaţă de 19,13 ha teren, precum şi prejudicierea bugetului statului cu suma plătită ca despăgubire pentru acest teren în valoare de 35.035.511 lei’, precizează DNA, într-un comunicat de presă.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea