Dr. Oetker a cumpărat producătorul de patiserie Panovia

Familia libaneză Mounir Halawani vinde către Dr. Oetker producătorul de patiserie Panovia cu afaceri de 33 mil. lei. Tranzacţia vine la trei ani după ce grupul, care deține o fabrică în Curtea de Argeș, a cumpărat de la aceeaşi companie brandul de patiserie congelată Morăriţa.
Dr. Oetker, cel mai mare jucător de pe piaţa aditivilor alimentari, a cumpărat compania Rimco, care deţine Panovia Prod SA, producător de produse de patiserie. Tranzacţia a primit acordul Consiliului Concurenţei şi vine la trei ani după ce cele două părţi au mai bătut palma într-o altă tranzacţie. În 2016, familia Halawani, cea care deţinea Panovia Prod, a vândut brandul de patiserie congelată Morăriţa către Dr. Oetker, însă producţia a continuat în fabrica Panovia Prod din Olteniţa (judeţul Călăraşi).
Panovia este una dintre cele mai noi afaceri ale familiei Halawani şi a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 33,5 milioane de lei, în creştere cu 14% faţă de anul precedent, un profit de 700.000 de lei şi 144 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.
Dr. Oetker a avut în 2018 o cifră de afaceri de 267 de milioane de lei, un profit net de 23,7 milioane de lei şi 502 de angajaţi. Grupul german a intrat pe piaţa locală în 1998 și deţine în România o fabrică în judeţul Argeş.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea