Consilierii locali au zis „pas” construirii unor noi blocuri în Pitești

Consilierii locali piteșteni au respins, în ședința desfășurată pe 29 august, construcția a cinci blocuri de locuințe în diverse zone ale municipiului. Planurile Urbanistice de Detaliu au fost fie retrase de pe ordinea de zi, fie au fost respinse de consilieri, cu unanimitate de voturi.
Este vorba despre PUD-urile pentru investițiile:
- ”Clădire locuințe colective” - amplasată în municipiul Pitești, strada Gârlei nr.74;
- ”Construire imobile locuințe colective, împrejmuire teren și zid de sprijin” - în intravilanul municipiului Pitești, str. Vasile Militaru nr.29;
-  ”Două clădiri locuințe colective” - în municipiul Pitești, strada Dumitru Brătianu nr.24;
-  ”Clădire locuințe colective” - în municipiul Pitești, strada Petre Ispirescu nr.98.
Proiectul de hotãrâre privind contrucţia unui bloc de locuinţe P+4, pe strada Gârlei, din Piteşti, ce aparţine omului de afaceri John Brãnescu, a fost retras, de pe ordinea. Președintele comisiei de urbanism din Consiliul Local Pitești, Cristian Gentea, a recomandat să se aștepte răspunsul specialiștilor de la Inspectoratul de Stat în Construcții pe acest proiect. Primarul Cornel Ionică a fost de acord și l-a retras de pe ordinea de zi. Un alt proiect care a fost retras de pe ordinea de zi este cel de pe strada Vasile Militaru.
În schimb, celelalte două proiecte, de pe străzile Dumitru Brătianu și Petre ispirescu au fost respinse în urma voturilor negative ale consilierilor locali. În unul dintre cazuri, PUD-ul era realizat în anul 2002, fiind cerută actualizarea sa. În celălalt caz, s-a cerut construirea unui bloc între două case, consilierii piteșteni fiind împotriva realizării construcției.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea