Apele Române au formulat apel împotriva întoarcerii liberalului Adrian Moisescu pe funcția de șef serviciu

# Acesta a câștigat, în primă instanță, procesul, la Tribunal

Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o. Decizia Tribunalului a fost atacată, recent, prin apel, de către ABAAV, apel ce nu a primit, încă termen, apel ce se va judeca la Curtea de Apel Pitești
Moisescu, în timp ce se afla în concediu de odihnă, a criticat, la o conferință de presă a partidului (PNL), (in)calificarea foștilor (și actualilor șefi). Critică pentru care, la venirea din concediu, a fost dat afară din serviciu.
La acea conferință de presă, Adrian Moisescu, a afirmat  că șeful Apelor Române (ANAR) conduce instituția fără să aibă pregătirea necesară. De altfel, șeful ANAR, Victor Sandu, a candidat la concursul pentru postul de director al ABAAV, unde l-a avut ca adversar pe Moisescu. Moisescu  l-a contestat puternic, iar candidatura lui Sandu a fost respinsă.
Instanța a decis ca Moisescu să fie repus în drepturile anterioare, cu plata despăgubirilor salariale, până la zi.
”Admite excepția prescripției dreptului de aplicare a sancțiunii. Anulează decizia nr. 622/15.11.2018 emisa de intimată. Dispune reintegrarea contestatorului in funcția deținută anterior concedierii si obligă intimata la plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale de care ar fi beneficiat, până la data reintegrării efective, drepturi majorate, indexate la care să se adauge dobândă legală. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată. Cu apel în 10 zile de la comunicare, ce va fi depus la Tribunalul Argeş. Pronunțată azi 28.06.2019, la Tribunalul Argeş, Secţia pentru Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, soluția urmând a fi pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei.”

Apelul ar putea scoate câțiva morți din dulap

Procesul nu s-a judecat pe fond, instanța a decis că dreptul la acțiune al celor de la ABAAV era prescris. Dacă, însă, judecătorii instanței superioare vor înlătura această prescripție, se va ajunge, probabil, la judecarea pe fond a dosarului, în care sunt solicitate, de către pârât, proba cu înscrisuri, dar și proba cu martori. Și, cum din Direcție au mai plecat câțiva dintre aceștia, dintre martori, cărora nu le va fi frică să își dea drumul la gură, procesul poaqte pleca în orice direcție. Doamne ferește de cea penală, care este, vorbesc gurile rele, o direcție destul de probabilă…

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea