În noiembrie, doctorița Nistor află dacă se va întoarce la Spitalul Județean Argeș

La Tribunalul Argeș începe, pe 27 septembrie, judecarea, pe fond, în mega dosarul de corupție de la Spitalul Județean Argeș. Cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean sunt printre inculpați.
Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș la începutul lui 2019. Este vorba despre dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale!

Întreaga poveste a ieşit la iveală în septembrie 2017, când la Casa Județeană de Pensii Argeș au ajuns nişte dosare de pensionare pe caz de boală care păreau în neregulă. S-a cerut verificarea înscrisurilor medicale. În urma controlului a rezultat că niciunul dintre documente nu era înregistrat în baza de date a spitalului sau în evidența medicilor a căror parafă se afla aplicată pe documente. În octombrie 2017, conducerea spitalului a formulat un denunț penal.
Anchetatorii au continuat cercetările, la scurt timp fiind vizați și primii suspecți: două infirmiere şi o îngrijitoare de la Spitalul Judeţean Argeș. Este vorba de infirmierele Ionica Daniela Moca, Gabriela Daniela Gheorghe şi îngrijitoarea Gazela Sandu. Acestea sunt acuzate că ar fi ajutat mai multe persoane să obţină în mod ilegal concedii medicale şi să întocmească dosare de pensionare pe caz de boală. Suspiciunile s-au extins și asupra unor medici și angajați de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Printre cei vizați s-a aflat și medicul primar medicină de urgenţă Nicoleta Nistor. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual. Doctorița ar fi efectuat, în registrele electronice de prezentare la UPU, circa 68 de foi de prezentare la Urgențe. Un număr de 24 de pacienți ar fi beneficiat de concedii medicale întocmite în fals. Doctorița Nistor și infirmiera Daniela Moca, inculpata acuzată de cele mai multe infracțiuni în dosar, au fost, în cele din urmă, concediate de conducerea unității sanitare.
Nicoleta Nistor a contestat în instanţă decizia de concediere, iar judecătorii Tribunalului Argeş, într-o primă fază, i-au dat câştig de cauză. „Admite cererea. Dispune repunerea petentei pe funcţia anterior concedierii ca fiind medic primar în specialitatea medicină de urgenţă în cadrul Spitalului de Urgenţă Piteşti”.  Decizia instanţei nu a fost definitivă, ea fiind atacată cu apel de juriștii Spitalului Județean. Pe 4 noiembrie, la Curtea de Apel Pitești, începe procesul care va decide dacă  doctorița poate să se întoarcă la muncă în cadrul unității medicale.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea