Bratu cere controale la barurile de lângă școli

Inspectorul general de la Inspectoratul Școlar Argeș, Gabriel Bratu, s-a declarat mulțumit de modul în care a început anul școlar. El susține că toți elevii de clasa I au primit manuale noi gratuite.
De asemenea, 94% dintre elevi învață în școli autorizate sanitar. Pentru restul, există un aviz provizoriu de funcționare. Ceea ce pare să-l nemulțumească însă pe șeful ISJ Argeș este prezența teraselor și a barurilor de lângă unele școli și licee. El a recunoscut că și în anii trecuți și-a dorit să poată face ceva pentru ca acestea să nu mai poată fi o ispită pentru elevi, dar nu a reușit.  Pentru acest an, Gabriel Bratu se bazează foarte mult pe sistemul electronic de monitorizare a absențelor, care va fi operațional până la începutul semestrului 2. Până atunci, însă, el promite să ceară controale la baruri și terase din partea instituțiilor abilitate. Nu se știe, însă, dacă apelurile sale vor fi luate în seamă de către colegii săi din instituțiile deconcentrate abilitate sau de către prefect.  De altfel, Gabriel Bratu speră și într-un sprijin mai însemnat al consilierilor locali de la Pitești, cae ar trebui să se concretizeze prin decizii care să contribuie la „ţinerea copiilor la şcoală”.

Ţărăniştii îi atacă pe Bratu şi Pendiuc

Situaţia teraselor de pe lângă şcoli a fost discutată şi de către reprezentanţii locali ai PNŢCD. Preşedintele organizaţiei municipale, Gheorghe Dinescu, crede că este vorba despre „o chestiune pe care se pare că nimeni nu vrea să o rezolve”. Astfel, spune ţărănistul, „şi Bratu, dar și alții, se tot plâng, an de an, că sunt prea multe terase la care se pot duce elevii, asta justificând milioanele de absențe. Dar cei mai mulți uită că există lege care interzice barurile și terasele la mai puțin de 500 de metri de școli, lege pe care consilierii locali și primarul Pendiuc, ca să vorbim doar de Pitești, o ignoră cu desăvârșire. Am văzut că la București se fac controale la buticurile de pe lângă școli, și li se interzice să vândă alcool și tutun lângă școli. La noi, exact vizavi de cel mai titrat liceu, sunt înșirate barurile unul lângă altul, fără ca vreo cineva să ia măsuri”. De altfel, Dinescu crede că o reducere a numărului barurilor din apropierea şcolilor ar contribui chiar la o îmbunătăţire a rezultatelor elevilor, care ar avea astfel mai puţine „ispite”.  A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea