Deși este o bijuterie arhitectonică, Casa Bobancu, din centrul Piteștiului, nu își găsește cumpărător

Construită, după 1914, de familia Bobancu, celebră prin farmacia cu același nume din  oraș, casa a pătruns, cu fruntea sus, în epoca comunistă. Farmacia familiei a fost naționalizată din 1949. Monument superb de arhitectură, clasificat, în momentul de față, și ca monument istoric, casa Bobancu este situată de Bd. I.C. Brătianu (fost 1 Mai), vis-à-vis de Centrul de Afaceri. Așadar, ultracentral.
Interiorul încă mai păstrează urmele bunăstării proprietarilor, cu parchet masiv, sobe pe colț, tavane înalte, mobilier de epocă etc. Casa de patrimoniu Nicolae Bobancu, construită în anii 1914-1915 după planurile arhitectului Ion Simionescu a fost locuința farmacistului Nicolae Bobancu și a institutoarei Tatiana Bobancu, cunoscută animatoare culturală din perioada interbelică
În această casă s-a semnat capitularea Bucureștiului de către nemți în 1916 și tot acolo s-a creat comandamentul trupelor germane.
Imobilul este construit pe mai multe planuri, cu o arhitectură specifică perioadei interbelice, 14 camere, suprafață utilă de peste 350mp și teren 1384 mp.
Oferită, inițial, la vânzare pentru 1.300.000 de euro, apoi 700.000 euro,doritorii pot achiziționa, acum, proprietetea, la numai 550.000 euro, adică mai puțin de jumătate din prețul inițial.
# Iată detalii ale anunțului de vânzare, publicat pe un site de specialitate:
Vila S+D+P+1E+M, ultracentral, 1300 mp teren, stradal
Str. IC Bratianu, (vis a vis de Colibri)
Caracteristici: Nr. camere:14
Suprafaţă utilă: app 400 mp; Suprafaţă construită (Amprentă la sol): 250 mp; Nr. bucătării:2;  Nr. băi:3; Nr. balcoane:1; Nr. terase:1; Structură rezistenţă: caramidă;
Regim înălţime: S+D+P+1E+M
Nr. locuri parcare: 6
Utilitati generale: curent, apa, canalizare, gaz, CATV, telefon, telefon international
Sistem incalzire: centrala proprie, soba/teracota, calorifere
Climatizare: aer conditionat
Acces internet: cablu
Podele: parchet, dusumea
Usi interior: lemn
Stare interior: necesita renovare
Usa intrare: lemn
# Alte spatii utile:
Pivnita, crama, spatiu depozitare, WC serviciu, anexe, scara interioara, semineu
# Vecinătăţi:
Teatrul Al Davila, Centrul de Diagnostic si Tratament (Spitalul Nicolae Balcescu)
# Alte detalii:
Casă de patrimoniu (doar parterul) Nicolae Bobancu, construita după planurile arhitectului Ion Simionescu a fost locuința farmacistului Nicolae Bobancu și a institutoarei Tatiana Bobancu cunoscută animatoare culturală din perioada interbelică.Cu parter și etaj, acoperisul inalt și pante foarte înclinate, imobilul are o arhitectură cu evidențe elemente locale din care nu lipsesc cerdacurile cu stâlpi din stejar sau zidărie. Așezată într un mic parc de brazi, cu intrarea principală spre stradă, clădirea atrage atenția prin ferestre mari și prin ușa de la intrare lucrată din stejar masiv.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea