În plin scandal Brexit, un argeșean a investit 2 milioane de lire sterline la Londra

# A făcut-o pentru a-și asigura supraviețuirea fabricii de confecții din România, în următorii zece ani

Deschisă în urmă cu 27 de ani, Francesca Industries a căpătat drept de decizie în compania care peste 20 de ani i-a asigurat o parte din comenzi. Altfel spus, a urcat la etajul superior al business-ului de confecții printr-o investiție în compania producătorului britanic Ann Reeves.
”Am făcut toate calculele înainte de a decide investiția la Londra cu taxe vamale incluse. Am luat în calcul un procent de peste 12% costuri suplimentare, în cazul în care va avea loc un Brexit fără acord”, explică Ovidiu Baciu motivele pentru care a mers în Marea Britanie, când numeroși oameni de afaceri se pregătesc să plece de acolo.
”Pentru a micșora costurile și pentru a oferi retailerilor haine competitive și de înaltă calitate. Pe lângă dezvoltarea unor noi unități de producție în afara țării am hotărât să facem un joint venture cu producătorul Ann Reeves din Londra. Asta a însemnat preluarea parțială a unui etaj superior în business-ul de confecții, așa cum este el organizat internațional”.
Dacă, până acum Francesca Industries executa comenzile producătorului din afară, după 25 de ani concepe și investește în produs alături de partenerii occidentali.
”Indiferent pe ce drum o ia Marea Britanie, există un consum de haine de damă care nu poate fi suprimat. Modul nostru de organizare creează un avantaj net asupra concurenței care nu s-a mișcat la fel de repede ca noi, oferind clienților un preț semnificativ mai scăzut la aceeași calitate superioară și oferind fabricilor producătoare un preț cam cu 10 la sută mai mare la manoperă, fapt care ar genera o supraviețuire a fabricilor din România pentru minim zece ani” – Ovidiu Baciu.
Investiția în Londra se ridică la aprox 2 milioane de lire sterline, dar grosul reprezintă capitalul de lucru. Asta înseamnă suma de bani investită în materie primă, salarii, birouri de IT, asistență externalizată. Ann Reeves are acum 24 de salariați, localizați chiar în centrul Londrei, conform G4media.ro.
Perioada de vârf pentru Francesca Industries a fost anul 2015 când pe verticala și orizontala afacerii lucrau circa 2500 de salariați. Decizia dezvoltării unor noi fabrici de confecții în țări din jurul României s-a luat în 2016. În România au rămas azi în jur de 1000 de angajați.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea