Mai bine director la multinațională decât premier. Viorica Dăncilă a încasat un venit anual mai mic decât cel al soțului, manager la OMV Petrom Piteşti

Sucursala OMV Petrom SA Pitești este manageriată din anul 2009 de Cristinel Dăncilă, soțul Vioricăi Dăncilă, actualul premier al țării și candidatul PSD la prezidențiale. El manageriază operațiunile de extracţie a produselor petroliere pe teritoriile județelor Argeş, Dolj, Olt, Gorj şi Teleorman. Munca depusă de Cristinel Dăncilă a făcut ca acesta să obțină pe parcursul anului 2018 un venit anual mai mare ca cel al premierul României.
Conform declarației de avere din iunie 2019 a premierului Viorica Dăncilă, aceasta a câștigat în anul 2018 suma de 32.628 euro de la Parlamentul European și 142.519 lei ca premier. Adică un venit total de aproximativ 295.000 de lei. Mult sub cel al soțului care, în 2018, în calitate de manager la OMV Petrom Piteşti, a încasat 325.949 lei, adică 27.162 lei/lună. Un venit anual cu circa 30.000 de lei mai mare ca cel încasat de Viorica Dăncilă. Cu alte cuvinte, mai bine director la multinaţionala OMV Petrom decât premier al României.

Cristinel Dăncilă – prezență discretă în viața publică

Cristinel Dăncilă a fost o prezență discretă în viața publică. După ce soția sa a fost desemnată oficial, la Congresul PSD, candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, soțul Vioricăi Dăncilă a declarat pentru Digi24.ro că va fi alături de ea în campania electorală care urmează. A fost prima declarație pe care Cristinel Dăncilă a făcut-o presei. „Am fost alături de ea toată viața, o iubesc și voi fi în viitor tot așa de mult alături de ea”, a declarat Cristinel Dăncilă.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea