Firma argeșeanului Daniel Neagoe, implicat în dosarul Tel Drum, în insolvență

# Societatea Megacom Agregate SRL Pitești a intrat în insolvență în aprilie 2019

Omul de afaceri argeșean Daniel Neagoe este unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea, fiind coleg de facultate cu acesta și unul dintre contractorii importanți ai Tel Drum. Pe 13 noiembrie 2017, într-un comunicat de presă emis de DNA se arată că Daniel Neagoe este urmărit penal, alături de Liviu Dragnea și alte șapte persoane, în dosarul Tel Drum, constituit pe baza unei sesizări a Oficiului European Antifraudă.

Datorii de aproximativ 20 de milioane de lei

După o bună perioadă în care afacerile lui Neagoe mergeau ca pe roate, odată cu acuzațiile aduse în dosarul Tel Drum au apărut și problemele. Recent, pe 22 aprilie 2019, una dintre firmele controlate de Daniel Neagoe - Megacom Agregate SRL Pitești  - a intrat în insolvență. Societatea sa se ocupă de “transporturi rutiere de mărfuri”.
În 2018, cu 29 de angajaţi, firma argeşeană a înregistrat o scădere dramatică a cifrei de afaceri - la 6,66 milioane lei, de la 15,9 milioane lei în 2017, conform datelor preluate de pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice. Tot pe anul 2018, exerciţiul financiar a fost încheiat cu pierderi de 3.080.955 lei şi cu datorii de 4.873.774 lei. Pe 22 aprilie 2019, administratorul Daniel Neagoe a depus la Tribunalul Comercial Argeş o cerere de intrare în insolvenţă. Conform supervizor.ro, firma debitoarea susţine în documentaţia depusă la dosarul de pe rolul Tribunalului Specializat Argeș  că datoriile se ridică la aproximativ 20 milioane lei. Astfel, datoriile au crescut de peste 4 ori mai mari faţă de cele înscrise în bilanţul pe anul trecut! Pe 24 aprilie, Tribunalul Specializat Argeș a dispus deschiderea procedurii generale de insolvenţei a societății Megacom Agregate SRL Pitești: „Admite cererea formulată de debitoare. Dispune deschiderea procedurii insolvenţei în forma generală, a debitoarei. În temeiul art. 73 din lege, desemnează în calitate de administrator judiciar provizoriu Art Pro Insolv SPRL, care îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu o retribuţie lunară de 1000 lei, la care se adaugă TVA plătită din averea debitoarei”, arată instanța.
Iar primul raport propus de practicianul Art Pro Insolv SPRL a fost “intrarea în procedura simplificată a falimentului”, susţinând că “debitoarea nu mai are contracte în derulare, astfel prin lipsa resurselor financiare şi materiale necesare desfăşurării activităţilor propuse prin statut, societatea debitoare nu poate depune şi menţine un plan viabil de reorganizare ce i-ar permite achitarea ratelor din plan precum şi cele curente”. La ultimul termen al procesului, pe 13 iunie, instanța a respins intrarea firmei debitoare în procedura simplificată a falimentului. „ Respinge concluziile raportului întocmit în temeiul art 92 din Legea 85/2014 privind intrarea debitoarei în procedura simplificată a falimentului. Dispune continuarea perioadei de observaţie în procedura generală şi fixează termen administrativ de control la data de 16.10.2019. Cu cale de atac numai apelul în termen de 7 zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Specializat Argeş. Pronunţată la data de 13.06.2019 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii prin mijlocirea grefei instanţei”. Următorul termen al procesului se va desfășura pe 16 octombrie.

Acuzațiile aduse lui Daniel Neagoe în dosarul Tel Drum

În dosarul Tel Drum, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, în 2017, efectuarea urmăririi penale față de „suspectul Daniel Neagoe, asociat și administrator al unor societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat”. Acesta era acuzat de procurori că „a facilitat utilizarea unei societăți în activitatea ilicită de obținere a fondurilor publice și care administra această societate, activitatea acestuia fiind de natură să faciliteze și transferul beneficiilor patrimoniale către membrii grupului”. Firmele piteșteanului ar fi primit peste 164 de milioane de lei de la corporația din Teleorman între 2007 și 2015. Din aceștia, Neagoe a redirecționat 30 de milioane către o societate din Pitești legată de Dragnea Jr. și Dragnea Senior - Interfrigo Logistics, conform riseproject.ro.
În comunicatul DNA se mai arăta că: „Din activitatea ilicită a membrilor grupului infracțional organizat, aceștia au obținut beneficii personale diverse, în funcție de atribuțiile și rolul pe care îl aveau în cadrul grupului: Fișcuci Marian, Petre Pitiș, Neda Florea, Ion Florian și Neagoe Daniel au obținut contracte preferențiale prin intermediul societăților comerciale și beneficii patrimoniale directe transferate fie sub formă de dividende și drepturi salariale fie sub formă de bunuri mobile și imobile pe care le utilizează, dar care figurează în patrimoniul societăților comerciale”.
La începutul anului 2019, s-a decis ca dosarul Tel Drum, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte, să fie instrumentat în continuare de Direcția Națională Anticorupție, Dosarul a fost cerut de mai multe ori de secția pentru anchetarea magistraților, care a motivat că în această cauză sunt vizați și magistrați. Procurorul general a decis că DNA, și nu Secția specială, este structura competentă să instrumenteze dosarul Tel Drum.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea