„Sărbătoarea recoltei pe Valea Argeșelului” - o reușită

# Evenimentul de la Mioveni a avut și o latură caritabilă

Must proaspăt, vin, țuică, pastramă, cașcaval afumat, miere, fructe și mult praz, dar și distracție și voie bună – așa s-ar putea rezuma evenimente desfășurate weekendu-ul trecut la Mioveni.  „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeșelului”, Târgul meșterilor populari” și „Festivalul Național al Prazului” au atras mii de persoane.
Deschiderea manifestărilor a avut loc vineri seara, în prezența autorităților locale și județene. A fost a 10-a ediție a târgului și prima ediție a festivalului de praz. „Festivalul Național al Prazului” a fost noutatea din acest an și a adus muzică, joc și obiceiuri populare, care au condimentat arta culinară a unor maeștrii bucătari. Au fost pregătite live preparate tradiționale din bucătăria românească și internațională cu praz. Evenimentul a continuat pe parcursul a trei zile, cu demontrații culinare, spectacole folclorice și multă voie bună. Organizatorii festivalului au fost: Primăria Orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

Preparatele tradiționale au fost gătite în scop caritabil la Sărbătoarea Recoltei

Toate preparatele gătite au costat 10 lei, iar banii strânși au mers către un caz umanitar. Este vorba de cazul Irinei Maria Aldea, o fetiță de 14 ani, foarte talentată, ce suferă de trombofilie severa cu deficit de factor V Leiden. Tratamentul pentru această afecțiune se ridică la 10.000 de euro o dată la trei luni, sumă pe care părinții nu și-o mai pot permite. Irina Maria Aldea (foto) este copilul fenomen din Pitești care impresionează prin talent, dăruire și perseverență. Pictează în ulei pe pânză, de la doi ani, și la numai trei ani, Irina avea prima expoziție. Portofoliul său număra 150 de picturi în ulei, expuse în galerii naționale și internaționale.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea