Performanță istorică pentru Dacia pe piața europeană

Dacia a obținut în luna august cele mai bune performanțe din istorie pe piața europeană. Duster a fost cel mai bine înmatriculat SUV, iar Sandero a fost subcompacta cu cele mai multe înmatriculări. Dacia este unul dintre puținii constructori europeni care continuă să înregistreze creșteri ale înmatriculărilor pe principalele piețe europene, în contextul în care un cumul de factori economici și legislativi a condus la o scădere a numărului total de mașini comercializate. Luna august nu a făcut excepție de la această regulă, iar Dacia a reușit de departe cea mai bună performanță din istorie în Europa, informează automarket.ro.
Dacia Duster a fost SUV-ul cu cele mai multe înmatriculări din Europa în luna august, cu 19.451 de unități, în urma unei creșteri consistente de 10.8%. Între timp, Dacia Sandero a fost subcompacta cu cele mai multe înmatriculări din Europa în luna august cu un total de 17.764 de unități, în urma unei creșteri de 2.5%. Duster și Sandero sunt două dintre cele numai 9 modele din top 25 care au înregistrat o creștere a înmatriculărilor în luna august.
Pe primul loc în clasamentul euripean indiferent de segment a fost, ca de obicei, Volkswagen Golf. Compacta germană a avut 26.411 clienți noi, în scădere cu aproape 24%, și a fost urmată în clasamentul general de Duster. Podiumul european este completat de Volkswagen T-Roc cu 18.262 de unități (+27.8%), în timp ce locul patru i-a revenit lui Sandero. Volkswagen Polo și Renault Clio au înregistrat scăderi semnificative și au coborât pe locurile 5 și 6, fiind urmate de Skoda Octavia cu o creștere de 0.7%. Volkswagen Tiguan, Opel Corsa și Renault Captur completează topul primelor 10 modele.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea