Avocatul Poporului are în vedere realizarea unei anchete privind siguranța în școli

Instituția Avocatului Poporului Biroul Teritorial Pitești a primit mai multe sesizări din partea cetățenilor. Printre cele mai frecvente probleme reclamate, la nivelul județului Argeș, sunt cele legate de modul de calculare a pensiilor, de modul greoi de obținere de adeverințe de la arhivele diverselor societăți comerciale sau cele legate de dosarele de despăgubiri de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților fiind înregistrate întârzieri mari în formularea de răspunsuri.
Avocatul Poporului este cel care mediază între cetățean și administrația publică, încercând să rezolve conflictele prin buna înțelegere și să găsească acea soluție de compromis, încât interesele persoanelor să fie satisfacute. Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.
Doi oameni la aproximativ 1 milion de cetățeni
Trebuie precizat că Biroul coordonează activitatea în două județe - Argeș și Vâlcea. Echipa este formată din doi consilieri, care sunt repartizați pentru aproximativ 1 milion de cetățeni, dacă adunăm populația celor două județe amintite anterior. Cei doi consilieri sunt Mihaela Stănciulescu și  Marius Remus Gherghina. Pentru a afla mai multe amănunte despre activitatea instituției, în Argeș, am stat de vorbă cu coordonatorul Biroului Teritorial Pitești, Mihaela Stănciulescu. Iar de la aceasta am aflat despre o anchetă privind bullyng-ul în școli și dreptul elevilor la protecţie în incinta unităților școlare, care este în curs de finalizare la nivelul județului Vâlcea, dar care ar putea fi demarată și la nivelul Argeșului.
”Sunt aceste chestiuni care vizează bullyng-ul în școli. Legat de acest lucru noi avem o anchetă care este în curs de finalizare la Vâlcea. De la cazurile pe care noi le-am documentat la nivelul județului Vâlcea și plecând de la răspunsul foarte aplicat al prefectului județului Vâlcea către Avocatul Poporului cu date concrete, rapoarte, ne-au atras atenția niște lucruri și ne gândim, în momentul de față, dacă nu am putea să extindem chestiunea asta și în județul Argeș. Este vorba despre modul în care sunt asigurate școlile. Este o acțiune cu un anumit grad de complexitate. Trebuie să identifici dacă sunt probleme, cum pot să fie prevenite. Din datele furnizate de prefectul județului Vâlcea un număr important de unități școlare nu sunt dotate cu absolut nimic în ceea ce privește siguranța unităților respective. Ne propunem să aprofundăm și să vedem dacă sunt îndeplinite condițiile pentru a solicita Avocatul Poporului o împuternicire ca să putem dezvolta chestiunea asta și în județul Argeș”, ne-a precizat Mihaela Stănciulescu (foto).
Recent, Avocatul Poporului - Biroul Teritorial Pitești a intervenit ca urmare a unei solicitări din partea unui piteștean, care, în urma unor lucrări ale municipalității și după mai multe inundații petrecute în această vară în zona respectivă, s-a trezit că i-a plecat la vale podețul și canalul din fața casei, precum și țeava de gaze. Mai mult, țeava de gaze ridica o mare problemă mai ales că putea fi lovită de un șofer neatent. Piteșteanul a făcut solicitări pe la diverse instituții, dar cum situația sa nu a fost rezolvată a apelat și la Avocatului Poporului. În scurt timp, problema a fost rezolvată.
Avocatului Poporului – Biroul Teritorial Pitești - este la dispoziția cetățenilor persoane fizice și juridice din județele Argeș și Vâlcea la sediul din Pitești, strada Garoafelor, nr. 6 sau la telefon/fax: 0248/211.101. Sesizările pot fi făcute și pe email la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea