Sorin Cîmpeanu va fi desemnat Doctor Honoris Causa al UPIT

Miercuri, 2 octombrie, la Universitatea din Pitești se va decerna titlul de Doctor Honoris Causa lui Sorin Câmpeanu, fost ministru al educației. Evenimentul se va desfășura în Corpul Central al UPIT, începând cu ora 16.00.
Prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Cîmpeanu este rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, președinte al Consiliului Național al Rectorilor și președinte al Agenției Universitare a Francofoniei (AUF).

Absolvent al Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, promoţia 1986 și al Facultăţii de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului din cadrul Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, promoţia 1991, Sorin Cîmpeanu și-a început cariera didactică şi ştiinţifică imediat după absolvirea facultăţii, în cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, în anul 2000 obținând titlul de doctor în ştiinţe. A parcurs toate treptele didactice, de la preparator universitar în perioada 1992-1995, asistent universitar în perioada 1995-1997, şef de lucrări în perioada 1997-2001, conferenţiar universitar din anul 2001 până în anul 2006, când a obținut titlul de profesor universitar şi conducere de doctorat. 
Profesionalismul şi abilităţile manageriale au condus la alegerea profesorului Cîmpeanu ca preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România începând cu anul 2013, aflându-se în prezent la cel de-al doilea mandat, pentru perioada 2016-2020. A desfăşurat o intensă activitate de cercetare ştiinţifică bazată pe o abordare multidisciplinară și pe o experienţă câştigată în timp printr-o multitudine de proiecte de cercetare – dezvoltare – inovare la care a participat. S-a distins ca fiind unul dintre cei mai competenţi şi activi cercetători români în domeniul agronomiei, îmbunătăţirilor funciare şi biotehnologiilor, fiind iniţiatorul şi managerul a peste 30 de proiecte naționale și internaţionale și membru în colectivele de lucru pentru alte 60 de proiecte de cercetare- dezvoltare; deţine un brevet de invenţie şi are încă două cereri de brevet. Rezultatele activităţii de cercetare şi didactice s-au concretizat în 16 cărţi/capitole în cărţi/manuale și în peste 100 de articole ştiinţifice publicate în ţară şi străinătate și indexate ISI sau în baze de date internaţionale.
De asemenea, Sorin Cîmpeanu  a fost ministru al Educației în guvernul Ponta IV la 17 decembrie 2014 până la 17 noiembrie 2015. De altfel, pentru o perioadă foarte scurtă, de numai 12 zile, Sorin Cîmpeanu a fost chiar premier interimar, după demisia lui Victor Ponta, din cauza incendiului de la Colectiv, și până la desemnarea lui Dacian Cioloș în fruntea guvernului, în noiembrie 2015.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea