Începe procesul penal „Capitol”

# Curtea de Apel Pitești a respins, ca nefondate, contestațiile inculpaților

Mariana Rambela,  managerul complexului-restaurant “Capitol”, a fost trimisă în judecată, recent, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. Dosarul a fost înregistrat pe 2 aprilie, pe rolul Tribunalului Argeș. Aceasta este acuzată că prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute.

Problemele au apărut pentru aceasta încă din anul 2016, când procurorii au început urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Un an mai târziu, s-a dispus extinderea urmăririi penale și cu privire la infracțiunea de spălare a banilor.

Inculpații au acuzat nelegalitatea, dar și neloialitatea mijloacelor de probă

În data de 2 iulie, a.c., în şedinţa camerei de consiliu la Tribunalul Argeş-Secţia Penală: ”In baza art. 346 alin 2 C. proc. pen. respinge ca neîntemeiate excepţiile formulate de inculpatele Rambela Mariana, S.C. VIC MARCOS S.R.L., S.C. BEAUTY CENTER GYM 2004 S.R.L. și S.C. CAPITOL GRAND BALROOM S.R.L privind nelegalitatea şi neloialitatea mijloacelor de probă reprezentate de: declaraţia dată în calitate de martor de numita Rambela Mariana la data de 20.04.2016, procesul verbal întocmit de organul de cercetare penală la data de 23.07.2016, raport de expertiză contabilă judiciară şi supliment raport întocmite de expert Anghel Marian Silviu, precum şi excepţia de necompetenţă a organelor de urmărire penală şi a expertului Anghel Marian Silviu în ceea ce priveşte modalitatea de stabilire a prejudiciului... respinge ca neîntemeiată excepţia nelegalităţii sesizării instanţei cu rechizitoriul rechizitoriul nr. 665/P/2015 din 26.09.2018 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş … constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 665/P/2015 din 26.09.2018 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, a administrării probelor si a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei

La Curtea de Apel… la fel!

La data de 18 septembrie, în Cameră de Consiliu,  Curtea de Apel Argeș ”Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpata RAMBELA MARIANA, şi de inculpatele persoane juridice SC VIC MARCOS SRL, SC BEAUTY CENTER GYM 2004 SRL, şi SC CAPITOL GRAND BALLROOM SRL, împotriva încheierii de Cameră Preliminară pronunţată la data de 02 iulie 2019 de către Judecătorul de Cameră Preliminară din cadrul Tribunalului Argeş-Secţia Penală, în dosarul nr. 1930/109/2019/a1. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă contestatorii la câte 300 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 18 Septembrie 2019, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie.
Mariana Rambela este acuzată că „în perioada ianuarie 2012 - iunie 2015, ca administrator a trei societăți, a omis evidențierea în documentele financiar contabile și nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute, prin închirierea de imobile și organizarea de evenimente festive, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat”. Prejudiciul produs se ridică la peste 1,6 milioane de lei.
De asemenea, femeia de afaceri este acuzată și de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor. Conform procurorilor, prin cele trei firme pe care le administra, aceasta ar fi „reintrodus într-un circuit aparent legal suma totală de 2.100611,1 lei prin multiple creditări - cu titlu de împrumut asociat - urmate de retrageri succesive cu titlu de restituire împrumut asociat, și cunoscând că banii provin din omisiunea evidențierii în documente financiar contabile a tuturor operațiunilor comerciale efectuate și veniturilor realizate”.
Conform surselor noastre, aceasta ar fi realizat circa 560 de acte materiale de depunere/retragere a unor sume de bani.
Așadar, începe procesul! Vom reveni.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea