Istoria a prins viață la Mioveni, la Ordessos Fest

Weekendul trecut, a avut loc festivalul de reconstituire istorică Ordessos Fest, de la Făget! Taberele dacilor liberi și ale armatei imperiale romane au fost pregătite pentru "invazia" copiilor! În cadrul evenimentului au avut loc mai multe activități cultural-educative, de natură istorică, ce s-au adresat în special copiilor și tinerilor, fiind organizate în cadrul Zilei Internaționale a Educației.
Cei care au venit, în zilele de 5 și 6 octombrie, în zona Făget, din Mioveni, au fast martorii prezentării militare a războinicilor barbari și a legionarilor romani , care au ridicat steagurile inscripţionate cu Geto-Dacii Subcarpatici, Celtae Balatores şi Legiunea a 4-a Flavia Felix. Participanții au avut parte și de lupte de gladiatori, pe câmpul de la Făget. Cei mici au luat parte la ateliere demonstrative și interactive de fierărie, olărit, țesătorie sau de tir cu arcul.
În cadrul evenimentelui a avut loc și o reconstituire a atacării unei fortificații dacice de către armata romană în iarna anilor 101/102 d. Hr. Festivalul s-a terminat cu Focul lui Zalmoxe. Istorie, daci, romani, gladiatori și multă distracție și voie bună, la Mioveni.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea