Încă un inculpat în dosarul „Amfora”. A fost trimis în judecată unul dintre complicii lui George „Hoțu”

# Acesta este unul dintre foștii parteneri de afaceri ai deputatului Gabriel Bivolaru
De trei ani și jumătate se judecă în instanță dosarul „Balastiera 1”, în care sunt trimiși în judecată 10 inculpați și o societate comercială. Este vorba despre dosarul cunoscut și sub numele de „Amfora”, fiind cercetat, printre alții, și omul de afaceri piteștean George Dumitrescu, zis George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Dosarul se află, în prezent, în rejudecare la Tribunalul Argeș, asta după ce inițial inculpații au fost achitați. Însă la apel, cauza a fost retrimisă la primă instanță. Iar de la sfârșitul anului 2017 se tot judecă la Tribunalul Argeș. Recent, s-a dispus de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, cei care au instrumentat dosarul „Amfora”, trimiterea în judecată a unuia dintre apropiații lui George Dumitrescu. Este vorba despre afaceristul Florian Comorod, administrator al firmei Casvex Com SRL din Ploiești. Cauza este de fapt o disjungere din dosarul mare „Balastiera 1”. De fapt, procurorii au și cerut conexarea cauzei la dosarul lui George Hoțu. Urmează ca instanța să decidă asupra oportunității reunirii cauzei.

Florian Comorod - grațiat în 1995 de fostul președinte Ion Iliescu

În 2011, în dosarul de cercetare penală „Amfora” s-a dispus disjungerea cauzei și formarea unui dosar nou în ceea ce privește faptele lui Florian Comorod, un om de afaceri din Prahova, acuzat de evaziune fiscală. Ploieșteanul, în vârstă de 59 de ani, este cunoscut cu antecedente penale, ispăşind o pedeapsă cu închisoarea fiind graţiat, în 1995, de către fostul preşedinte Ion Iliescu. De asemenea, acesta s-a aflat la un moment dat în gașca partenerilor de afaceri ai fostului deputat Andrei Bivolaru, conform replica online.ro.

Prejudiciu de peste 870.000 lei

În dosarul „Amfora”, Florian Comorod este acuzat de procurori că: „în perioada 30.04.2009 – 31.07.2009 a emis 21 de facturi fiscale care atestau livrări fictive de agregate minerale, utilaje, piese auto și combustibil lichid ușor în valoare totală de 2.959.100 lei în beneficiul Amfora Plus Trans”. Facturile puse la dispoziție de acesta „au fost înregistrate de inculpatul Dumitrescu George în contabilitatea Amfora Plus Trans pentru a evidenția cheltuielile care au avut drept consecință diminuarea venitului net și, implicit, diminuarea obligațiilor fiscale către stat”, mai arată procurorii.
Prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a înregistrării de către Amfora Plus Trans a operațiilor comerciale fictive cu SC Casvex Com SRL a fost stabilit la suma de 870.324,08 lei. Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș s-a constituit parte civlă în dosarul „Amfora” cu 10.608.784 lei, sumă în care este inclus și prejudiciul care ar fi fost creat prin firma administrată de Florian Comorod.
Reamintim că în dosarul „Amfora”, în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș rezultă că, în perioada 2007-2011, George Dumitrescu, administrator la SC Amfora Plus Trans SRL, cu complicitatea celorlalți inculpați, patroni ai unor firme fantomă, a înregistrat în contabilitate achiziții fictive de agregate minerale, utilaje de construcții și de excavare precum și combustibil și piese de schimb pentru utilaje. Valoarea totală a prejudiciului adus statului, în acest mod, este de 10.525.873,36 lei.
De asemenea, „au fost reţinute şi infracţiunile de spălare de bani, respectiv complicitate la spălare de bani, prin disimularea adevăratei provenienţe a sumei 25.198.835 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă”, mai susțin procurorii. Următorul termen în procesul „Amfora” a fost stabilit pe 22 octombrie.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea