Holcim preia Somaco Grup. Consiliul Concurenței nu are nimic împotrivă

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care prin care Holcim (România) S.A. preia Somaco Grup Prefabricate SRL, informează autoritatea pentru concurență.
Holcim (România) S.A., parte a grupului LafargeHolcim, este specializată în producerea cimentului și betoanelor. Grupul LafargeHolcim este activ în peste 70 de ţări, în principal în domeniul producerii de materiale de construcții – ciment, agregate, beton şi asfalt. În prezent, Grupul Lafarge Holcim deține în România 2 fabrici de ciment, în Câmpulung (jud. Argeș) şi în Aleşd (jud. Bihor), o staţie de măcinare şi trei terminale de ciment la Turda (jud. Cluj), Roman (jud. Iași) și București, 15 stații ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali.
Somaco Grup Prefabricate S.R.L. operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.
Ca urmare a evaluării efectelor concentrării economice, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea propusă nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia și nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.
Holcim a fuzionat, în 2005, cu Lafarge, devenind unul dintre jucătorii cu greutate de pe piața românească și nu numai

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea