Tronson de 32 de km din Drumul Expres Craiova - Pitești, relansat la licitație pentru aproape 212 milioane de euro

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești, în lungime de circa 32 de km, a fost scos din nou la licitație de către Compania de Drumuri. Precedenta licitație lansată încă din 2017 a fost anulată în instanță. Tronsonul va începe de la granița județelor Olt și Argeș și va ajunge până aproape de municipiul Slatina. Valoarea estimată a contractului este de circa 212 de milioane de euro, iar termenul de finalizare presupune 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
„Obiectul contractului este reprezentat de construcția a 31,75 km, având ca punct de început zona nodului rutier la DN 65 (Valea Mare), care intersectează DN 65 la km 57+720 și ajunge până la limita dintre județele Olt și Argeș la km 89+300”, anunță Compania de Drumuri. Drumul expres prevede două benzi de câte 3,5 metri lățime fiecare, fără bandă de urgență, acostamente de câte 1,5m pe fiecare parte și o bandă mediană cu separator lată de 3 metri.
Valoarea estimată a contractului este de 999.410.536 lei fără TVA. Durata contractului este de 96 luni și cuprinde: 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție. Perioada de garanție a lucrărilor poate crește în funcție de oferta operatorului economic ce va fi desemnat caștigător. Data limită de depunere a ofertelor a fost stabilită pentru 8 noiembrie 2019.
De asemenea, Tronsonul 4, adiacent, în lungime și el de 31,8 km, care ajunge din apropierea comunei Colonești -județul Olt și până la Autostrada A1, în zona Oarja-Catanele, a fost scos la licitație la finalul lunii august pentru circa 200 de milioane de euro. Data limită pentru depunerea ofertelor este 24 octombrie.
Reamintim că licitațiile pentru cele 4 loturi aferente drumului expres Craiova - Pitești au fost lansate încă din iulie 2017, dar doar Tronsoanele 1 și 2 au fost până acum contractate. Tronsoanele 3 și 4 au fost contestate, iar procedura lansată de CNAIR a fost infirmată în instanță încă din 2018.
Tronsonul 1 (17,7 km) este executat de către italienii de la Tirrena Scavi pentru circa 76 de milioane de euro, iar Tronsonul 2 (39,85 km), care va ocoli și orașele Balș și Slatina, este construit de asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL pentru circa 309 milioane de euro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea