Sub lupa magistraților! Trei polițiști argeșeni, cercetați de procurorii Parchetului Tribunalului Argeș

# Fostul polițist Dan Săndulescu, sub control judiciar pentru evaziune fiscală și spălare de bani # Polițist pensionar cercetat pentru trafic de influență în cazul înmatriculării unui autoturism second hand # Agent șef de poliție, trimis în judecată pentru că a falsificat, într-un dosar, declarația victimei și a clasat cauza

Trei polițiști argeșeni, sub lupa procurorilor Parchetului Tribunalului Argeș! Săptămâna trecută, doi foști polițiști argeșeni au ajuns în atenția magistraților, în dosare diferite. Unul a fost acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani, iar celălalt pentru trafic de influență, după ce a cerut bani ca să intervină pentru înmatricularea unei mașini second-hand. Ambii au fost puși sub măsura controlului judiciar de procuror, având interdicția de a părăsi județul. Recent, un alt polițist a fost trimis în judecată, în stare de libertate pentru fals material în înscrisuri materiale. A falsificat, într-un dosar penal, declarația unei persoane vătămate, iar în cele din urmă a clasat cauza.

Săndulescu, sub control judiciar

Omul de afaceri Dan Săndulescu, fost ofiţer de poliţie la Serviciul Rutier Argeş, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani în domeniul construcțiilor. Alături de fostul polițist, a fost reținut și Dorian M., presupusul complice al acestuia. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2012-2015, cei doi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli, fără a avea la bază operaţiuni reale, cauzând un prejudiciu de peste 1.750.000 de lei. Aceștia ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții fictive de mărfuri de la furnizori. Pentru a justifica livrările efectuate, aceștia ar fi declarat organelor fiscale achiziții de la societăți comerciale de tip fantomă. De asemenea, suma rezultată din circuitul de spălare a banilor este de aproximativ 250.000 lei. În urmă cu doi ani, în octombrie 2017, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat mai multe percheziții la firmele lui Dan Săndulescu, în același dosar. Față de Săndulescu și de partenerul său de afaceri, procurorul Parchetului Tribunalului Argeș a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Polițist pensionar acuzat de trafic de influență

De asemenea, tot săptămâna trecută, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie a prins în flagrant o femeie care primea bani de la o persoană pentru a o ajuta să înmatriculeze un autoturism second hand. Femeia, administrator al unei firme de întocmire a dosarelor auto, a primit suma de 950 de lei de la denunțătorul în cauză . Banii urma să îi revină unui bărbat, cunoștință a sa, în condițiile în care, anterior, acesta se înțelesese cu denunțătorul ca, în schimbul a 200 de euro, să intervină pe lângă functionari ai Serviciului Regim Permise și Înmatriculări pentru înmatricularea unei mașini second-hand. Cel în cauză este un fost polițist argeșean, Călin T., care a ieșit la pensie în urmă cu mai mulți ani. Mașina fusese adusă din alt județ pentru a fi înmatriculată în Argeș. În cele din urmă, autoturismul a fost înmatriculat, însă proprietarul nu a mai vrut să plătească suma convenită fostului polițist și a anunțat oamenii legii. Așa s-a ajuns la flagrant. Față de polițist a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, fiind acuzat de trafic de influență. Procurorul Parchetului Tribunalului Argeș a dispus împotriva acestuia măsura controlului judicar.

A falsificat semnătura unei părți într-un dosar menționând retragerea plângerii

În luna iunie, agentul șef de poliție Mihail Soare a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Polițistul este acuzat pentru fapte săvârșite în 2016.
Organele de urmărire penală din cadrul Parchetului Judecătoriei Pitești s-au sesizat din oficiu într-un dosar penal după ce au constatat că există suspiciuni de falsificare a declarațiilor unei persoane vătămată, în respectiva cauză. Procurorii au stabilit că agentul șef  Mihail Soare, de la Postul de Poliție Ciomăgești, a avut spre instrumentare un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului Judecătoriei Pitești, privind  infracțiunea de amenințare. Pentru a-l scăpa basma curată pe inculpatul din respectivul dosar, polițistul ar fi falsificat declarația persoanei vătămate în cauză, executând olograf mențiunea nereală că persoana vătămată își retrage plângerea. Iar mai apoi a înaintat cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de clasare. Pentru fapta sa, omul legii s-a ales cu un dosar în care este cercetat pentru fals material în înscrisuri materiale. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să își piardă și locul de muncă. Pe 18 septembrie, Judecătoria Pitești a constatat legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul emis de procurori. Urmează judecarea pe fond a cauzei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea