Primăria Budeasa a câștigat procesul cu Eftimex

Eftimex Grup, odată una dintre cele mai cunoscute societăți din Argeș din domeniul proiectării de drumuri, poduri, alimentare cu apă, canalizare, servicii de arhitectură, construcții civile și industriale, servicii de montaj tâmplărie aluminiu și instalații termice, a intrat în insolvență, în anul 2012. Insolvența a fost cerută după ce administratorii companiei au decis că asta este singura soluție de salvare a firmei. Situația nu s-a redresat, Eftimex intrând în faliment, de gestiunea afacerior ocupându-se, în prezent, Casa de Insolvență GMC, din Craiova.
În ultimii ani, lichidatorul judiciar al Eftimex s-a concentrat pe recuperarea, pe calea instanței, a unor sume pe care a considerat că le poate obține de la primăriile din județ, în contul firmei falimentare. Este și cazul Primăriei Budeasa, unde, însă, societatea nu a avut câștig de cauză, nici la Judecătorie și nici la Tribunal:

Judecătoria Pitești:
09.04.2019  Hotarâre - nr. 2231/2019
Admite excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune invocată de pârâtă (Primăria Budeasa, n.r.), cu privire la capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtei la pretenţii contractuale. Respinge capătul de cerere privind acţiunea în constatare ca neîntemeiată, iar capătul de cerere privind pretenţii contractuale ca fiind prescris. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Piteşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de grefa instanţei, azi 09.04.2019.

Tribunalul Argeș:
20.09.2019  Hotarâre - nr. 3644/2019
Respinge apelul formulat de apelantul SC Eftimex Grup SRL împotriva sentinţei civile nr. 2231/09.04.2019 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 11357/280/2018, ca neîntemeiat. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare care se depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată azi, 20 septembrie 2019

# Redactor: De unde a pornit litigiul cu firma Eftimex?
Primar Budeasa, Rachieru Nicolae: „Totul a pornit de la realizarea unul Plan Urbanistic General (P.U.G.) pe care firma respectivă trebuia să îl realizeze, pentru noi. Au lucrat la acesta, au făcut ceva, apoi au emis, către Primăria Budeasa, o factură, o sumă parțială din totalul lucrării. Chiar susțineau că au acest PUG gata, pentru că obținuseră avizul OCPI-ului. Eronat, după opinia noastră, pentru că avizul final îl dă Consiliul Județean. Nu am vrut să le fac nici o plată, pentru că, în starea aceea, pe noi, PUG-ul nu ne ajuta. Drept pentru care ne-am judecat și am și câștigat. Nu era o factură mare, ceva spre 20.000 de lei...”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea