Proces cu scântei între Primăria Poiana Lacului și OMV Petrom

# Primarul Ion Dumitrache (foto): „Șef, la OMV, este domnul Dăncilă, însă, pe mine, nu m-a impresionat...”

Cu Ion Dumitrache, primar vechi în Poiana Lacului, nu este de glumă. Acesta încearcă, pe orice cale, așa cum veți vedea mai jos, să bage mâna în buzunarul larg (dar cu fermoarul închis) al celor de la OMV Petrom, societate care are multe afaceri în comuna pe care o administrează. Are mai multe litigii la activ cu aceștia, unele încheiate, unele pe rolul instanțelor. Despre un litigiu, aflat în derulare, am și dorit să disutăm, deși, în primă judecare, a pierdut.

Este vorba de un contract de închiriere a unei suprafețe de 900 de m.p., suprafață necesară firmei OMV Petrom pentru dezafectarea unei sonde. Pentru acestă suprafață, Consiliul Local a emis o Hotărâre ce prevede cedarea temporară a  suprafeței respective, cu un preț de 10 euro/m.p. Cei de la OMV s-au simțit nedreptățiți, așa încât au contestat Hotărârea. Iar instanța, într-o primă înfățișare, le-a dat dreptate. Primarul, însă, nu se descurajează. Va ataca la forul judecătoresc superior.
Procesul s-a ”născut” la Tribunalul Argeș, însă a fost, imediat, mutat la București, pentru necompetență teritorială, invocată din oficiu. Iar la București...

„Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Primăria Comunei Poiana Lacului. Respinge cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu pârâta Primăria Comunei Poiana Lacului ca fiind formulată în contradictoriu cu o persoană fără calitate procesuală pasivă. Admite cererea de chemare în judecată. Dispune anularea Hotărârii Consiliului Local al Comunei Poiana Lacului nr.21 din 30.07.2018. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 50 lei cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicarea hotărârii. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Bucureşti Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 23.09.2019. ”

Așadar, cel puțin deocamdată, cei de la OMV nu au să plătească nimic. Nu și dacă îl întrebăm pe domnul Ion Dumitrache, primar, Poiana Lacului: ”Am tot felul de procese cu domniile lor. Este un litigiu cu privire la închirierea unei suprafețe de 900 m.p., pentru care Consiliul Local a stabilit 10 euro/m.p. chirie. E Hotărâre de Consiliu Local, repet, ne judecăm cu ei, acesta, terenul, aparține de domeniul public, trebuie să plătească taxe. Nu putem să îi lăsăm așa, i-am taxat, cum e normal, pentru aceste activități. Avem și alte firme, au plătit aceeași sumă, când au avut nevoie de teren. Dacă instanța ne anulează Hotărârea, dăm alta. Consiliul Local e Parlamentul comunei Poiana Lacului. Nu știu ce s-aîntâmplat la Tribunal, așteptăm motivarea, însă o să o atacăm, asta știu sigur. Firma cu pricina efectuează lucrări care ne afectează, injectează apă sărată în pământ, aceasta iese în puțurile oamenilor. Șeful județean este Domnul Dăncilă, însă, pe mine, nu m-a impresionat. Poiana Lacului e îndeptățită să le ia banii. Nu iau banii pentru mine acasă, e vorba de banii localității. Nu mi se pare normal, să hotărască altcineva, în curtea noastră”, a precizat edilul.
Primăria comunei taxează firma cu pricina și pentru tranzitarea drumurilor, cu 30.000 lei/an. Nu se știe, însă, ce prevederi are contractual inițial. Poate, aici, este aruncată și o clauză ce precede dezafectarea sondei…Vom reveni cu amănunte.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea