Încadrare juridică mai aspră în dosarul „Global Eco Center”

Judecătoria Curtea de Argeș a admis schimbarea încadrării juridice în dosarul în care sunt cercetați Vasile Tofan și firma sa, Global Eco Center. Infracțiunea simplă de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, prevăzută de art. 63 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 211/2011, devine infracțiune continuă. La ultimul termen de judecată a fost depus în cauză și mult așteptatul raport de expertiză contabilă. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 10 decembrie.
„Dispune schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase prevăzută de art. 63 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 211/2011, în formă simplă, în infracţiunea de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase prevăzută de art. 63 alin. 1 lit. b) din Legea nr. 211/2011, în formă continuă. Cu drept de apel odată cu fondul cauzei. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Curtea de Argeş. Acordă termen de judecată la data de 10 decembrie 2019, pentru ca inculpatul să ia la cunoştinţă de cuprinsul raportului de expertiză contabilă. Dispune comunicarea raportului de expertiză contabilă către partea vătămată Ministerul Mediului - Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului - Agenţia Pentru Protecţia Mediului Argeş. Pune în vedere inculpatului să pună la dispoziţie expertului contabil şi expertului în specialitatea ecologie şi protecţia mediului, într-un termen cât mai scurt, înscrisurile solicitate de către aceştia din urmă”, se arată în încheierea de ședință a Judecătoriei Curtea de Argeș.
În luna octombrie 2019 s-au împlinit 6 ani de la incendiul produs la depozitul de deşeuri de pe fosta platformă ARO din Câmpulung. În prezent, pe amplasamentul închiriat firmei ieşene Global Eco Center, dar aflat în proprietatea Landmark Management SRL, încă se mai află depozitată o cantitate de circa 1600 tone deșeuri, deși acestea trebuiau de mult evacuate.
Din 2014, la scurt timp de la izbucnirea incendiului, firma Global Eco Center intră în insolvență, după ce autoritățile îi suspendă autorizația de mediu.  Se face o plângere penală, iar dosarul este trimis în judecată de procurori în noiembrie 2017, fiind înregistrat la Judecătoria Curtea de Argeș. Societatea Global Eco Center și Vasile Tofan, administratorul firmei, sunt acuzați de neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.  Agenția pentru Protecția Mediului Argeș, parte vătămată în dosar, solicită daune în valoare de 2 milioane de lei.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea