Primarul Ion Dumitru, despre condamnarea definitivă a lui Florin Paraschivescu: „Acolo îi este locul… Mi-am salvat onoarea copiilor mei”

# Decizie finală în dosarul „Șantaj la Atac de Argeș”
Florin Paraschivescu (foto dreapta), fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești, pe 22 octombrie, la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru şantaj.  În această cauză, Paraschivescu a ajuns să fie cercetat după ce primarul de la Albota, Ion Dumitru, l-a denunţat, nemaisuportând presiunile şi atacurile din ziar la adresa sa și a familiei sale.

 

După denunțul edilului, rând pe rând și alți primari, directori de instituții sau oameni de afaceri din Argeș au depus plângeri împotriva acestuia. În februarie 2016, Paraschivescu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești pentru că ar fi şantajat mai mulți primari PSD din Argeș. Este vorba despre edilii de la Mioveni – Ion Georgescu, Albota – Ion Dumitru şi Bascov – Gheorghe Stancu. Inculpatul a fost acuzat că a șantajat-o și pe Argentina Culcuş, în acea perioadă director la Centrul Cultural Mioveni, dar și pe Benone Lazăr, patronul companiei de transport – Internațional Lazăr Company.

Primarul Ion Dumitru: „Când apărea ziarul era jale în toată casa”

Cel mai afectat de acest caz a fost însă Ion Dumitru, primarul de la Albota. Patronului ziarului „Atac de Argeș” i-a cerut, în acea perioadă, o sumă de bani pentru ca să nu publice în ziar „lucruri urâte”. Refuzul primarului de a-i plăti lunar aceşti bani, a dus la publicarea unor articole denigratoare la adresa acestuia şi a familiei sale. „Eu l-am rugat să-și vadă de treaba lui. L-am chemat personal și i-am spus: «bă, lasă-mi familia în pace!». A scris în continuare ce a vrut el, numai bătaie de joc. (…) Acolo îi e locul (n.red. - la pușcărie). Eu am fost bolnav din cauza lui. Când apărea ziarul era jale în toată casa… Acum mi-am salvat onoarea copiilor”, ne-a precizat primarul de la Albota.

Paraschivescu obligat la plata de daune morale

Conform hotărârii instanței, Florin Paraschivescu a fost obligat și la plata de daune morale. „Admite în parte acțiunea civilă și obligă inculpatul la plata următoarele sume de bani 10.000 lei reprezentând daune morale pentru partea civilă Culcuș Argentina, 50.000 lei reprezentând daune morale pentru partea civilă Dumitru Ion, 50.000 lei reprezentând daune morale pentru partea civilă Georgescu Ion.”, se arată în hotărârea instanței.

Primarul de la Albota va dona banii câștigați în instanță Spitalului Județean

Despre cei 50.000 de lei, daune morale stabilite în hotărâre, Ion Dumitru, primarul de la Albota, a precizat că îi va dona Spitalului Județean Argeș, acolo unde a fost și internat săptămâna trecută, la Secția Terapie Intensivă, cu pneumonie. De altfel și celelalte părți civile în dosarul lui Paraschivescu au precizat că vor dona banii câștigați în instanță.
„Voi dona banii aici, la Spitalul Județean Argeș. Tot sunt internat la spital, am făcut pneumonie. Vreau să vă spun că se vorbește în tot felul despre acest spital, dar cât muncesc oamenii aceștia aici, nu vă vine să credeți!”, a mai spus primarul Ion Dumitru.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea