Florăreasa Olga și-a recunoscut vinovăția în dosarul de trafic de influență

Se complică situația unui dosar celebru. Olga Panaete, cunoscuta  florăreasă din Piteşti, a fost trimisă în judecată, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe 21 decembrie 2018, la Tribunalul Argeș. Olga Panaete este acuzată că ar fi cerut şi primit bani pentru presupuse intervenţii pe lângă funcţionari publici în vederea obţinerii permisului de conducere sau pentru obţinerea unui post în instituţii publice. Din dosarul acesteia, au mai picat, pe interceptări, printre alții, și Florin Tecău, fostul președinte (PSD) al Consiliului Județean Argeș, Pe numele lui Tecău, dosarul a fost disjuns fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Recent, florăreasa Olga și-a recunoscut vina, alături de un elev al școlii de șoferi, căruia trebuia să îi intermedieze reușita. Rămâne să vedem, pentru ceilalți participanți la… dosar, ce turnură va lua, acum, acesta…
Potrivit procurorilor, Gherghina (Olga) Panaete ar fi promis, contra unor sume de bani, la trei persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere. Unei alte persoane, inculpata a asigurat-o că va fi angajată pe un post într-un centru de copii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Florăreasa Olga ar fi pretins şi primit de la o persoană 15.000 lei promiţându-i că o va ajuta să ocupe un post de asistent generalist debutant. Olga Panaete susținea că va interveni la un angajat cu funcţie de conducere în cadrul DGASPC Argeş şi a unui consilier judeţean. Funcţionarul de numele căruia s-ar fi folosit florăreasa este Adrian Macovei, şeful DGASPC Argeş, iar consilierul în cauză, Florin Tecău, fost preşedinte al CJ Argeş. Cei doi sunt doar martori în dosar.
Dosarul împotriva florăresei a fost deschis ca urmare a unui denunț făcut de un instructor auto din Pitești.  Acesta a precizat procurorilor că elevul său nu s-a programat la proba teoretică spunându-i că cineva îl va ajuta să se înscrie mai repede. Procurorii au început cercetările și astfel au ajuns la florăreasa Olga. De asemenea, Olga florăreasa ar fi promis, contra unor sume de bani, mai multor persoane că le va ajuta să obțină permisul de conducere. Femeia a redeschis „fabrica de permise”. Acesta pretindea că are influenţă asupra angajaţilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Argeș şi că poate aranja promovarea examenelor. În dosar este martor și comisarul șef Emil Angheloiu, cel care conduce SPCRPCIV Argeș. Alături de Olga Panaete, în dosar mai sunt cercetate cinci persoane. O inculpată este cercetată pentru trafic de influenţă, iar alte patru persoane pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Florăreasa Olga, dar și elevul școlii de șoferi și-au recunoscut vinovăția în dosarul de trafic de influență

La ultimul termen, pe 9 octombrie, Gherghina (Olga) Panaete și-a recunoscut vinovăția, ceea ce ar putea complica, serios, situația tuturor celorlalte părți din dosar:   
”Ia act că inculpatii Panaete Gherghina si Aldea Floricel au solicitat ca judecata să se facă conform procedurii de recunoaştere a vinovăţiei. Pune în vedere inculpaţilor care au solicitat ca judecata să se facă procedurii obişnuite, să precizeze în mod expres ce probe contestă de la urmărire penală, cu excepţia inculpatei Răţoi Elena care a individualizat probele testimoniale pe care le contestă. (…(. Amână judecarea cauzei la 06 noiembrie 2019. Pronunţată în şedinţa publică de la 09 Octombrie 2019 la Tribunalul Argeş, sectie penală.”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș.
Situația s-ar putea complica și pentru fostul șef al CJ Argeș, actualul consilier județean (PSD), Florin Tecău. Următorul termen, 06.11.2019.
Vom reveni cu amănunte!


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea