Bârla: 28 milioane lei pentru modernizarea drumurilor locale

Gospodarul își face vare sanie și iarna car. Ca să fim mai conciși, primarul își face planuri din  timp și, iată, multe se împlinesc.

Gheorghe Voicu, primar, Bârla: ”Am pus mare accent pe proiectele de infrastructură, așa cum era și normal: apă, asfalt,  extinderea rețelei de gaz, cămin cultural, terenuri de sport, precum și pe sănătatea și siguranța cetățeanului.  Sper să găsim în continuare  finanțare pentru  proiectele inițiate de noi, Fondul de Dezvoltare și Investiții fiind soluția de finanțare, însă trebuie să așteptăm normele de aplicare.  Pentru acest fond am pregătit un proiect de modernizare drumuri comunale pe o lungime de 16 Km, si vom mai urmari extinderea retelei de gaz pe celelalte sate.

”Proiectul privind modernizarea drumurilor comunale, depus de autorități, în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții (FDI) al Guvernului, a primit acceptul la finanțare, ceea ce înseamnă că, începând de anul viitor, infrastructura de drumuri din localitate va fi modernizată. Drumurile incluse în proiect sunt din toate satele comunei.  Fondurile alocate administrației publice din Bârla pentru acest proiect sunt în valoare de 27.896.116 lei.

Din punct de vedere procedural urmează semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării și demararea procedurilor de achiziție publică a lucrărilor (proiectare și execuție). În prezent, autoritățile din Bârla lucrează la podul de pe DC 137 Malu –Bârla și la extinderea rețelei de apă în satele Mozăceni Vale și Bârla și înființarea acesteia în satele Urluieni, Afrimești, Zuvelcați, Brabeți, Șelăreasca, Ciocești, Mîndra și Malu. Aproape ca peste tot, însă, banii nu sunt suficienți pentru toate cheltuielile de funcționare.
”Vom vedea ce se va întâmpla până la finalul anului, dacă va mai exista vreo rectificare și ce soluții vom putea găsi pentru acoperirea cheltuielilor”, declară primarul Gheorghe Voicu.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea