Cătălin Gherzan, președinte ALDE Pitești: „A crescut numărul copiilor care practică rugby”

Clubul FC Argeș a hotărât să nu mai bugeteze echipa de rugby, din cauza lipsei de copii interesați de acest sport.  Cătălin Gherzan - președintele ALDE Pitești - și consilierii locali ai acestei organizații au atras atenția de mai multe ori asupra situației clubului de rugby. Aceștia susțin că în acest moment numărul elevilor care practică acest sport s-a dublat.
La ședința de Consiliu Local Pitești, desfășurată pe 31 octombrie, primarul Cornel Ionică a precizat, despre acest subiect, următoarele: „Este un sport foarte bun, făcut unde există pasiune și nu unde se cheltuiesc banii fără niciun fel de rezultat. Rugby de calitate nu s-a făcut de foarte mult timp la Pitești. Am fi de acord, dar cu un devotament demonstrat”. Tot în cadrul ședinței, consilierul PSD Cristian Gentea a menționat motivele pentru care s-a încetat finanțarea echipei de rugby pentru sezonul 2019-2020. „Pentru că s-a diminuat dramatic baza de selecție, tinerii nemaifiind atrași de practicarea acestui sport, pentru că rezultatele au fost foarte slabe de-a lungul campionatelor anterioare, pentru că nu există echipă de rugby serios care să poată prelua juniorii din pepiniera proprie, pentru că, în cursul anului 2018, calendarul competițional al acestei secții a constat doar în 4 acțiuni, pentru că secția de rugby a consumat în cursul anului 2018- 80 000 lei, salariile antrenorilor sunt 60 000 lei, pentru lipsa de vizibilitate a echipei în randul publicului spectator”.

„Numărul mic de copii nu este un motiv pentru care un club să fie desființat”

Într-o conferință de presă, președintele ALDE Pitești, Cătălin Gherzan, fost jucător de rugby și cel care a solicitat de mai multe ori suplimentarea de fonduri pentru acest sport, a precizat că nu renunță la demersurile sale. „Situația a degenerat un pic, având în vedere faptul că un consilier local a luat atitudine spunând că echipa nu merită sprijinită pentru că nu a avut rezultate. Inițial, lor li s-a comunicat că sumele de bani care au fost cerute sunt foarte mari. Unii spun ceva, alții altceva. Conducerea clubului sportiv actual spune că situația este diferită de ceea ce a spus domnul consilier local. Clubul spune că au avut 3 antrenori, plătiți cu sume modice, între 1200, 900 și 450 lei. Atât timp cât promovezi instituție de învățământ, de educație, înseamnă foarte mult includerea sportului în educație. Sportul oxigenează creierul, ajută la dezvoltarea armonioasă a creierului și consider că numărul mic de copii nu este un motiv pentru care un club, un anumit sport, să fie desființat, să fie scos de pe listă. În acest moment, sunt în jur de 40 de copii, la un anumit moment au fost 18, au fost puțini, într-adevăr. (…)
Din postările de pe facebook am vazut că cei mai mulți sportivi au ajuns cadre militare. În echipa de rugby sunt și de la casele de copii, care nu au posibilități de a face sporturi. Vom continua să ne implicăm în luarea unor decizii de către consilierii locali. Ne vom zbate și vom încerca să facem proiecte comune cu celelalte partide dacă vedem că PSD nu ne sprijină, mă refer la acei consilieri locali implicați în educație, care înțeleg ce înseamnă un sport pentru copii, și cred că ar avea un pic de valoare o vorbă spusă de dânșii”, a precizat Cătălin Gherzan.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea