Liberalii și pesediștii argeșeni sfidează democrația în Consiliul Județean Argeș

# O recunosc chiar membrii celor două partide în timp ce se acuză reciproc

În 2019, atât liberalii cât și pesediștii au apelat fiecare la neparticiparea la vot la cel puțin unul dintre proiectele de hotărâre supuse spre dezbatere și aprobare  în Consiliul Județean Argeș. În aprilie 2019, consilierii județeni PNL, în frunte cu președintele Adrian Miuțescu, au părăsit sala de ședințe a CJ Argeș în timpul votului pentru adoptarea bugetului județean.

Pe 31 octombrie, a venit rândul consilierilor județeni PSD + ALDE (nr. alianța dintre cele două partide, în Argeș, e mai vie ca niciodată) să apeleze la același tertip la proiectul privind revocarea lui Dan Manu din funcția de președinte al CJ Argeș. Culmea e că cel revoltat de această decizie a fost chiar liberalul Adrian Miuțescu care i-a acuzat pe cei de la PSD de „sfidare la adresa democrației”.

Moțiunea pentru demiterea lui Manu – un mare fâs

Pe 31 octombrie, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean Argeș a fost prevăzut un proiect de hotărâre inițiat de 12 consilieri județeni (dintre care 8 de la PNL, 2 de la PMP și 2 de la PAM) pentru eliberarea din funcție a președintelui CJ Argeș.Pentru ca Dan Manu să fie demis ar fi fost nevoie de două treimi din numărul consilierilor în funcție, mai exact de 24 de voturi dintr-un total de 35 (34 de consilieri fiind prezenţi). Doar că proiectul de hotărâre nici nu a mai ajuns să fie supus votării, liderii de grup ai PSD și ALDE nedorind să participe la vot. În aceste condiții nu a fost întrunită majoritatea legală necesară pentru adoptarea proiectului și a fost amânată votarea până la următoarea ședință.
„Potrivit articolului 101 din Legea 215/2001 pentru eliberarea președintelui Consiliului Județean este necesar votul secret a 24 de persoane, reprezentând două treimi din numărul consilierilor județeni în funcţie. Raportata la preverile articolului 139 din Ordonanța 57/2019 privind Codul Administrativ, în situația în care nu se întrunește numărul de voturi necesar, nu participă la această operațiune de votare numărul necesar pentru aprobarea proiectului de hotărâre, deci 24 de consilieri, proiectul de hotărâre se amână”, a precizat Ionel Voica, secretarul județului Argeș, în timpul ședinței din CJ Argeș.

Dan Manu: „Este din puțul gândirii”

Revoltat că inițiativa, mai mult de imagine, a fost abolită înainte de a genera ceva concret, consilierul județean Adrian Miuțescu, președinte al PNL Argeș, a precizat că PSD-ul sfidează democrația. „Refuzul de a vota este un demers care sfidează democrația. A interzice consilierilor dvs să voteze acest demers demonstrează că vă e frică de vot. Nu se poate așa ceva”, a precizat Miuțescu în timpul ședinței. Liderii PSD din CJ Argeș i-au adus repede aminte că același lucru l-a făcut și el. Vă reamintim că la ședința de adoptare a bugetului județean pe anul 2019, liberalii s-au ridicat de pe scaune și au părăsit sala de plen nedorind să voteze.
„La fel cum nu ați votat dumneavoastră bugetul în 2019”, a precizat Ion Mînzînă, vicepreședintele CJ Argeș. Declarația acestuia a fost completată de Dan Manu, președintele CJ Argeș, făcând referire  la cele declarate de liberalul Miuțescu: „Este din puțul gândirii!”.

Nemulțumirile consilierilor județeni din opoziție

În dezbaterea proiectului privind revocarea lui Dan Manu din funcția de președinte al CJ Argeș consilierii județeni ai opoziției și-au spus, pe scurt, nemulțumirile:
Mihai Tudor, consilier județean PAM: „Concluzia, după trei ani și jumătate, este că nu avem noi, Consiliul Județean, nimic cu ce să ne mândrim. Ideea că lasă că nu am făcut nimic, dar să vezi ce facem anul viitor, că avem sute de proiecte pe hârtie, pentru mine nu ține”.
Marius Postelnicescu, liderul grupului PNL din Consiliul Județean: „În afară de salarii, asistență socială și spectacole, ce lăsăm noi consilierii județeni? Ce a lăsat Consiliul Județean major în ultimii ani în acest județ?”
Cătălin Bulf: „Eu consider că domnul președinte Manu va face parte din lista președinților destoinici ai CJ Argeș doar ca element de contrast. (...) Ar trebui ca acest Consiliu Județean să se laude cu realizări, ci nu cu statistici”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea