Vicepreședintele Mînzînă și doctorul Enache, înlocuitorii lui Manu în ședințele CJ Argeș

Au fost stabiliți înlocuitorii președintelui Dan Manu, în Consiliul Județean Argeș.  A fost numit atât un vicepreședinte, cât și un consilier județean. Este vorba despre  persoanele care să preia atribuțiile de conducere a ședințelor CJ în cazul absenței președintelui.
Și nu a fost deloc ușor. A trebuit să treacă două ședințe,  pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, ca aceștia să fie desemnați. Asta după ce, potrivit Codului Administrativ,  în caz de absență a Președintelui consiliului județean, prin hotărâre cu vot secret, trebuie desemnat unul dintre vicepreședinți care să îndeplinească această atribuție de conducere a ședințelor. De asemenea în situația în care atât președintele și cei doi vicepreședinți lipsesc, conducerea ședinței se asigură de către un consilier județean desemnat tot de către consilieri prin vot secret.

Două luni ca să se găsească înlocuitor lui Manu

O primă astfel de decizie trebuia luată încă în ședința din luna septembrie, dar nu s-a întrunit numărul de voturi. Nu s-a ajuns la o înțelegere comună nici în privința numirii vicepreședintelui, nici în cea a consilierului județean.
„Ca urmare a rezultatului votului pentru vicepreședintele care urmează să fie desemnat la conducerea ședințelor consiliului județean în cazul absenței Președintelui, domnul Mînzînă Ion a obținut 17 voturi, doamna Simona Brătulescu a obținut 8 voturi. Cerinta legală este ca vicepreședintele să fie desemnat cu majoritate absolută, adică jumătate +1 din numărul consilierilor în funcție, ca să fie ales trebuiau întrunite un număr de 18 voturi. În ceea ce privește consilierii județeni, domnul Enache Valentin Viorel are 17 voturi, domnul Bulf Cornel Cătălin 3 voturi, dl Iacșa Aurel 2 voturi, dl Iliescu Gheorghe 1 vot și dl Postelnicescu Marius Dorel 7 voturi. Având în vedere ceea ce v-am precizat anterior, nici acest număr de 17 voturi nu este suficient în vederea adoptării acestei hotărâri”, preciza Ionel Voica, secretarul județului Argeș.
Procedura a fost reluată în ședința susținută pe 31 octombrie. De această dată a fost cu noroc. A fost ales Ion Mînzînă cu 23 de voturi și dr. Viorel Enache cu 20 de voturi, ambii de la PSD.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea