Primarul de la Mioveni și soția președintelui PMP Argeș, martori în dosarul „Amfora”

# Cei doi au precizat judecătorului că firma lui George Dumitrescu (foto) a exploatat agregate minerale pe diverse suprafațe fără a avea acest drept

Pe 12 noiembrie, la Tribunalul Argeș, s-a desfășurat un nou termen în procesul „Amfora”. Este vorba despre dosarul cunoscut sub numele de „Balastiera”, în care este cercetat și omul de afaceri piteștean George Dumitrescu, zis George „Hoțu”, patronul de la Amfora Plus Trans SRL, acuzat de procurori de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani și executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă. Dosarul se află, în prezent, în rejudecare , asta după ce inițial inculpații au fost achitați. Procurorii au făcut apel, iar cauza a fost retrimisă la primă instanță. La ultimul termen de judecată, printre martorii audiați de judecătorul Tribunalului Argeș s-au aflat Ion Georgescu, primarul de la Mioveni, și Paulina Bulf, soția lui Cătălin Bulf -președintele PMP Argeș. În rechizitoriul procurorilor se arăta că cei doi au sesizat de mai multe ori că Amfora Plus Trans ar fi executat activităţi miniere pe diverse suprafețe fără a avea permis de exploatare.

Ion Georgescu: „Eu mi-am făcut datoria, am înștiințat instituțiile statului și s-a ajuns unde s-a ajuns”

Încă din anul anul 2012, Primăria Mioveni și Poliția locală de la Mioveni au efectuat mai multe controale în anumite zone, proprietăți private sau publice, unde au constatat că pe acele suprafețe exploata, de fapt, Amfora Plus Trans care a refuzat să prezinte documente care să ateste dreptul de a desfășura activități miniere acolo. Din acest motiv, primăria Mioveni a sesizat în 2012 instituțiile statului cu privire la această situație.
„Am fost reaudiat pentru că s-a schimbat completul de judecată. Mi-am menținut declarația pe care am dat-o la procurori. Ei (nr. Amfora Plus Trans) nu aveau cum să aibă documente acolo pentru că era proprietatea altor persoane sau proprietatea orașului Mioveni. Da, am spus că au desfășurat activități ilegal. Rămâne ca instanța să constate. Eu mi-am făcut datoria, am înștiințat instituțiile statului și s-a ajuns unde s-a ajuns”, ne-a precizat primarul Ion Georgescu.

Cătălin Bulf a venit împreună cu soția sa la proces

Printre martorii audiați la ultimul termen de judecată s-a aflat și Paulina Bulf, soția lui Cătălin Bulf. Aceasta s-a prezentat alături de soțul său la proces. În rechizitoriu procurorilor se arată că Paulina Bulf, în calitate de administrator al unei societăți ce avea punctul de lucru în apropierea SC Amfora, a declarat că, pe parcursul anului 2012, Amfora Plus Trans a exploatat pe suprafața pentru care firma ei deținea permis de exploatare, sesizând în acest sens autoritățile. De asemenea, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș arătau în rechizitoriu că George Dumitrescu „a exploatat o cantitate de 45.253 mc de  agregate minerale de pe suprafațe pentru care nu deținea permis de exploatare”.
Reamintim că în rechizitoriul procurorilor se arată că, în perioada 2007-2011, George Dumitrescu, administrator la SC Amfora Plus Trans SRL, cu complicitatea celorlalți inculpați, patroni ai unor firme fantomă, a înregistrat în contabilitate achiziții fictive de agregate minerale, utilaje de construcții și de excavare precum și combustibil și piese de schimb pentru utilaje. Valoarea totală a prejudiciului adus statului, în acest mod, s-ar ridica la suma de 10.525.873,36 lei. De asemenea, „au fost reţinute şi infracţiunile de spălare de bani, respectiv complicitate la spălare de bani, prin disimularea adevăratei provenienţe a sumei 25.198.835 lei, dobândită prin săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă”, mai susțin procurorii. Următorul termen în procesul „Amfora” a fost stabilit pe 17 decembrie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea