Autobuzele penale din afacerea CNCD-Girexim-Publitrans, greu de vândut

#  Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, ar putea fi ieftinite din nou
Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD, S.P. Bio Consult S.P.R.L, prin asociat Oprea – Barac Ionel, a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.
Este vorba, mai exact, de cele 40 de autobuze aflate în proprietatea firmei CNCD. Inițial, preţul de vânzare pentru un autobuz, conform lichidatorului, a fost de 36.000 euro, fără TVA. Ulterior, prețul a fost coborât la 30.000 euro, însă, ca și în primul caz, fără succes în privința vânzării.
„40 buc. autobuze podea coborâtă 100% pentru transport urban de călători (second-hand), marca BMC 250 SLF Belde, cu motoare Cummins, punţi ZF, cutie de viteze automată ZF, fabricate în anul 2008, în Turcia, înmatriculate în România, în exploatare din data de 01.03.2008 până la data de 30.06.2015, având între 300.000 și 400.000 km parcurşi”, așa se arată într-unul dintre anunțurile de licitație publicate de administratorul judiciar.
Lichidatorul Ionel Oprea-Barac: ”În viitorul foarte apropiat vom face o reevaluare a acestor autobuze. Mă gândesc la scăderea prețului, pentru a le face atractive unor cumpărători, însă nu vreau să mă antepronunț, este treaba evaluatorului, apoi, trebuie văzut ce decide instanța…”.
În dosarul Publitrans, fostul primar,Tudor Pendiuc, este acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat bugetul Primăriei Pitești cu suma de peste 5 milioane de euro, prin încheierea unui contract nelegal privind transportul public local, el primind în schimb drept mită un apartament de lux pentru fiica sa.
În același dosar mai sunt cercetați și oamenii de afaceri Valentin Vișoiu, acționar la CNCD SA, SC Conarg SA, Conarg Real Estate SRL; Florin Șerban Barbu, acționar în cadrul SC Conarg Real Estate SRL; Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi, ambii reprezentanți ai SC Girexim Universal SA și SC CNCD SA. Potrivit DNA, în “strategia de dezvoltare durabilă a serviciului de transport public local de călători în municipiul Pitești”, care răspundea unui interes public, era prevăzut ca Publitrans 2000 să înlocuiască parcul auto cu 80 de autobuze noi, achiziționate de Consiliul Local Pitești prin alocare de fonduri. Prevalându-se de această nevoie socială, primarul Tudor Pendiuc ar fi făcut demersuri astfel încât, cu încălcarea prevederilor legale, să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între Publitrans 2000 SA și societățile private CNCD SA și Girexim Universal SA, prin care bugetul local ar fi fost prejudiciat cu peste 5 milioane de euro (23.013.099 lei), în folosul ultimelor două societăți menționate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea