Problemele se țin lanț de fostul primar al Piteștiului. Tudor Pendiuc se judecă de aproape 3 ani cu Autoritatea Electorală Permanentă

# Suma aflată în dispută este de circa 10.000 lei, iar dosarul se va judeca în martie 2020 la ÎCCJ

Fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, a chemat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), încă din martie 2017, pe motiv că nu i-au fost rambursate cheltuielile din campania electorală pentru parlamentare.

La alegerile din decembrie 2016, Pendiuc a candidat pentru Senat, fiind primul pe listă din partea ALDE. Voturile obținute nu l-au ajutat să obțină un mandat de senator. Mai mult, s-a trezit că AEP nu-i rambursează suma investită în campanie, mai exact 9.610 lei. S-a ajuns în instanță, iar edilul nu și-a primit nici până în prezent banii înapoi.

Trei ani de judecată cu Autoritatea Electorală Permanentă

În 2017, fostul primar al Piteștiului a dat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă la Tribunalul Argeș, iar dosarul s-a mutat de la o instanță la alta. Dosarul a stat pe rolul Tribunalului Argeș  până în septembie 2017, când judecătorii au decis că cererea nu este de competenţa acestei instanţe, declinând-o la Curtea de Apel Piteşti. Dosarul s-a mutat şi după un termen de judecată, a fost dată sentinţa, în decembrie 2017, în favoarea fostului primar.
„Admite cererea. Anulează Decizia nr. 372/29.11.2016 şi obligă pârâta la emiterea unei decizii de rambursare a cheltuielilor electorale în sumă de 9.610 lei. Cu recurs în 15 zile de la comunicare; recursul se depune la Curtea de Apel Piteşti“, se preciza în sentinţa care nu era definitivă. S-a declarat recurs,iar lupta între Tudor Pendiuc şi AEP a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind format un dosar în februarie 2018. Iar primul termen de judecată a fost stabilit pe 19 martie 2020, abia la doi ani distanță de la înregistrarea dosarului. La anul, Pendiuc va afla, în sfârșit, dacă va primi înapoi banii din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2016.

Necazurile se țin lanț

Iar problemele se țin lanț de fostul primar al Piteștiului, cam odată cu reținerea acestuia în noiembrie 2014. Un an mai târziu, în 2015, a fost trimis în judecată în dosarul „Publitrans” pentru luare de mită și abuz în serviciu, speță în care se judecă și în prezent. În iunie 2016 pierdut, la limită, funcția de primar al Piteștiului la alegerile locale, iar mai apoi nu a obținut un mandat de senator la alegerile din decembrie 2016. În 2017 a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, fiind acuzat că a asfaltat ilegal un drum până la vila secretarei sale. În iunie 2019 a fost chiar condamnat definitiv, în acest dosar, la pedeapsa de doi ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii Curţii de Apel Piteşti. Odată cu această condamnare își vede năruită și posibilitatea de a candida timp de trei ani la o funcție publică, fiindu-i interzis acest lucru de instanță. Iar necazurile nu se opresc aici, recent, pe 30 octombrie, Pendiuc a fost implicat într-un accident rutier. Din fericire nu au existat victime, dar fostul edil a rămas cu permisul suspendat pentru 60 de zile.

Pendiuc vrea să candideze la alegerile de la anul

Totuși, Pendiuc nu s-a obișnuit cu ideea de a nu candida la viitoarele alegeri locale și parlamentare din 2020. Acesta a contestat condamnarea primită în dosarul asfaltării ilegale a unui drum până la vila fostei sale secretare. La începutul lunii noiembrie, la Curtea de Apel Pitești, Pendiuc a depus o cerere de contestație în anulare. Dosarul urmează să se judece pe 20 noiembrie. Dacă instanța îi va da câștig de cauză, atunci acesta va putea candida și la viitoarele alegeri.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea