Focare noi de pestă porcină, confirmate în comunele Suseni şi Sălătrucu

La sfârșitul săptămânii trecute,analizele de laborator au confirmat virusul pestei porcine africane într-o exploataţie nonprofesională din comuna Suseni şi în cadrul unui complex de vânătoare privat din comuna Sălătrucu, care are o suprafață de circa 300 ha.
În ferma din satul Burdești-comuna Suseni vor fi uciși 64 de porci, iar în complexul de vânătoare din Sălătrucu vor fi omorâți un efectiv de 367 porci mistreți. În cazul celor două focare au fost delimitate zonele de protecţie şi de supraveghere la Suseni, respectiv, zona infectată şi cea tampon, în cazul focarului la mistreţi de la Sălătrucu. Toţi porcii vor fi ucişi şi neutralizaţi prin îngropare. Efective de jandarmi şi echipaje de poliţie vor verifica transportul animalelor, al cărnii şi al produselor din carne în localităţile aflate în apropierea focarelor.  De asemenea, se vor monta dezinfectoare rutiere, informează Prefectura Argeș.

12 focare active în Argeș la porci domestici și 4 focare la porci mistreți

La nivelul judeţului Argeş, mai sunt active 12 focare de PPA la porc domestic: trei în Băiculeşti, două în Bârla, unul în Mihăeşti, două în Izvoru, unul în Ciofrângeni, două în Slobozia, la cele două exploataţii comerciale şi, ultimul apărut, în comuna Suseni. În această săptămână, au fost închise cele 4 focare din satul Humele, comuna Ungheni. La porci mistreţi sunt active 4 focare: în fondurile de vânătoare 25 Grădiştea, comuna Mihăeşti, 24 Mâzgana, comuna Vultureşti, 18 Râul Târgului, comuna Lereşti şi cel din complexul de vânătoare din comuna Sălătrucu.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea