Liberalii au precizat situația la zi a drumului expres Craiova-Piteşti și a autostrăzii Sibiu-Pitești

# Ludovic Orban și Ministrul Transporturilor, vizită în Argeș

Vinerea trecută, pe 22 noiembrie, premierul României, Ludovic Orban, a venit în județul Argeș, fiind însoțit de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, ministrul mediului, apelor și pădurilor – Costel Alexe și de șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

 

Aceștia au participat la Uzina Dacia de la Mioveni la o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai managementului companiei şi cu CEO Groupe Renault România, Christophe Dridi. Cum era de așteptat, pe agenda discuțiilor s-a aflat și autostrada Pitești-Sibiu, premierul angajându-se să urgenteze lucrările.

Ministrul Bode: ”Din 7  solicitări, 6 dintre ele mă vizează”

A urmat apoi o întâlnire, în sala mare a Consiliului Județean, cu primarii liberali fiind aduse în discuții problemele stringente cu care se confruntă aceștia în localitățile pe care le conduc. De departe, cel mai căutat de liberalii argeșeni a fost ministrul transporturilor, infrastructurii și comunicațiilor - Lucian Bode. ”Sunt convins că voi veni de foarte multe ori în acest mandat în Argeș. Din 7  solicitări, 6 dintre ele mă vizează”, a precizat ministrul Bode în cadrul întâlnirii cu primarii liberali.

”Nu vin în fața oamenilor cu promisiuni deșarte”

Ministrul Transporturilor a prezentat  și stadiul lucrărilor, la zi, la autostrada Sibiu-Pitești și la drumul expres Craiova-Pitești. Concluzia ministrului a fost că ”nu vine în fața oamenilor cu promisiuni deșarte sau cu promisiuni pe care nu le poate onora”.
”Pe drumul expres Craiova-Pitești, pe tronsonul II, pe cele două loturi, Guvernul Ludovic Orban a reușit să înlăture toate obstacolele și am dat ultimele 4 ordine de începere pe ultimele 4 tronsoane și pe 40 de km de astăzi se poate lucra. Constructorul are termen de 24 de luni de finalizare a acestui obiectiv. Pe tronsonul 2 nu avem absolut nicio problemă. Pe tronsonul 1, din păcate, suntem blocați cu proiectul tehnic. Sperăm că în luna ianuarie să putem da front de lucru și pe tronsonul 1. Pe tronsoanele  3 și 4 se primesc clarificări, după ce dăm aceste clarificări vom desemna câștigătorul iar anul viitor o să începem lucrul și acolo”, a fost precizările făcute de ministrul Bode cu privire la drumul expres Craiova-Pitești.
Despre autostrada Sibiu-Pitești, ministrul a precizat următoarele: ” Pe sectorul 1 Sibiu-Boița, cei 13 km, vrem să semnăm autorizația de construire undeva în februarie 2020. Avem proiectul tehnic finalizat. Este cel mai avansat sector, cel de la Sibiu la Boița. În ceea ce privește sectoarerele 2 și 3, cele mai grele,(...) așteptăm opinia expertului pe documentații și sperăm că până la sfârșitul lunii decembrie să o avem. Apoi putem scoate la licitație cele două obiective foarte importante.
Sectorul 4 până la Curtea de Argeș, pe cei 9,86  km, astăzi avem 10 oferte. Pe 29 noiembrie avem termen pentru raportul procedurii, iar în februarie 2020 ne propunem să semnăm contractul. Avem 16 luni pentru proiectare și 44 de luni pentru execuție. Mi se pare foarte mult și, respectând prevederile legale, vom încerca să comprimăm cât mai mult acest termen. Ultimul tronson, sectorul 5, Curtea de Argeș – Pitești, cei 30 de km, știți că suntem în contestație la Înalta CUrte pe o procedură specială. Așteptăm finalizarea și decizia instanței și lucrurile vor intra în normalitate. Aceasta este situația reală pe autostrada Sibiu-Pitești”, a mai explicat ministrul Transporturilor.

”Acest obiectiv este la nivel de desen”

Ministrul Bode a făcut câteva precizări și cu privire la Ddumul Pitești-Câmpulung-Brașov: ”Am văzut solicitări legate de drumul Pitești-Câmpulung-Brașov și care vi s-a promis de foarte multe ori. Astăzi, acest obiectiv, este la nivel de desen. Întrebând în CNAIR care este stadiul, vă spun că stadiul este la nivel de desen, ca să știți”.

Orban: ”Dacă aș fi rămas ministru al Transporturilor, să fiți siguri că autostrada era gata!”

Premierul Ludovic Orban a declarat la uzinele Dacia, la Mioveni, după întâlnirea cu managementul constructorului de mașini, că va urgenta cele două lucrări de infrastructură cerute insistent de investitorii din domeniul auto: autostrada Pitești-Sibiu și drumul expres Pitești-Craiova. Orban a făcut referire și la un episod desfășurat în anul 2007, când acesta era ministrul Transporturilor.
”Am prezentat stadiul actual și care sunt pașii ce trebuie urmați să ajungem cât mai repede în faza de construcție și cu Sibiu-Pitești. În 2007 am fost pe centura Piteștiului și am anunțat că lucrările la autostrada de centură vor fi gata în 6 luni, atunci erau gata vreo 52%. Mulți au râs de mine, dar au fost gata la timp, fără probleme până acum, după 12 ani. Dacă aș fi rămas ministru al Transporturilor, să fiți siguri că autostrada era gata! ne plimbam și pe centura Bucureștiului și drumul expres Pitești-Craiova. Când am plecat de la minister, aprobasem documentația tehnico-economică pentru acest drum expres”, a declarat Orban.
”Cele 5 tronsoane de pe Sibiu-Pitești, în special cele cu lucrări de artă, 2 și 3, au fost supuse la două revizuiri și până la urmă s-a revenit la SF din 2008! 11 ani s-a bătut pasul pe loc și nu s-a mișcat nimic. Documentația de licitație va fi lansată cât mai curând, dar nu pot da deocamdată termene”, a completat premierul.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea