Romii din Costești încearcă, din nou, să pună mâna pe banii Primăriei din localitate

# Săptămâna aceasta, primul termen, la Tribunal! # La începutul lunii iulie, a fost înregistrat, la Tribunal, un nou dosar, cu pretenții de peste 230.000 lei
Scandal de pomină, săptămâna trecută,  la regele romilor (local), Dan Stănescu. Acesta nu a plătit muncitorii la șanțuri, adică propriii angajați, deși, diverse firme implicate au încasat, de pe la varii primării din Argeș, bani frumoși, de-a lungul timpului. Romii i-au spart geamurile Palatului Regal (Costești) și nu au fost potoliți de garda regală, ci de apelul regelui la 112.
Romii din Costești încă încearcă să profite de pe urma păguboasei afaceri ”Șanțul”, în care s-a încercat oferirea unei mâini de ajutor unei comunități defavorizate.  Ultima atacată este chiar Primăria Costești, iar ultimul dosar a fost înregistrat în vară, la începutul lunii iulie. În acesta, una din firmele implicate în afacere solicită, în instanță, despăgubiri totale de peste 230.000 lei.
Cum s-a născut suma? Simplu. A fost rostogolită. Inițial a aparținut unei alte firme, care a cesionat creanța, reușindu-se, astfel, investirea cu formulă executorie a contractului de cesiune de creanță. A urmat încercarea de a trage banii din contul instituției.  Primăria s-a opus, tot în instanță, prin cereri de suspendare, chiar anulare a contractului, prin contestații la executare. Și, atât Judecătoria Costești, cât și Tribunalul Argeș, acordă dreptatea autorității locale.

Primul termen, la Tribunal, miercurea aceasta

Romii însă nu s-au  oprit, nu au dat semne de acalmie. S-au adresat, din nou, Tribunalului Argeș, solicitând ”pretenţii plata sumei de 230.954,95 lei (130.954,95 lei reprez. creanţa principală, 80.000 lei daune interese, 20.000 pen.stab.prov.).
Primarul orașului Costești pare, însă, liniștit.
Ion Baicea: ”Sunt ani mulți de când aceste firme încearcă să ne ia banii. Sunt falsuri la mijloc, Parchetul chiar a dat o rezoluție în acest sens, arătând că acel contract, prin care noi stabilim cadrul afacerii, este semnat în fals. Nu este ceva nou, vă dați seama, lupta aceasta datează din 2011, adică, de aproape un deceniu…”
Vom reveni cu amănunte.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea