Prăpastia dintre Nicolescu şi Pendiuc se adânceşte tot mai mult

# Scandal în sânul organizaţiei TSD Argeş din cauza TSD Piteşti. Ceea ce trebuia să fie un eveniment de mare anvergură politică şi de mare aplomb muncitoresc, care să mobilizeze tinerii social democraţi argeşeni, s-a dovedit a fi un total fiasco. Weekendul trecut, social democraţii şi-au adunat tinerii la toate pensiunile posibile din zona Dâmbovicioara pentru a se distra, socializa şi pentru a-i trage către seniori pe toţi cei care au 34 de ani. Degeaba s-a chinuit deputatul Radu Vasilică şi degeaba a scos bani din buzunar, pentru că tot au existat orgolii nemărginite care au stricat tot evenimentul. La tabăra TSD nu a fost prezent nici un tânăr din organizaţia Piteşti. Doar fostul director adjunct al AJOFM, Clipici Marian, a ajuns la tabără şi asta doar pentru că l-a luat vicepreşedintele Florin Tecău cu el în maşină, Clipici fiind ca de fiecare dată pe lîngă evenimentele din organizaţia Piteşti.

A intrat dracu între tineri

După o serie de nemulţumiri legate de faptul că organizaţia TSD Piteşti nu a primit decât trei camere pentru delegaţi şi probabil existau mai mulţi care veneau la tabără gata să se cazeze confortabil alături de sufletele lor pereche, a fost nevoie de intervenţia în forţă a preşedintelui PSD Argeş, Constantin Nicolescu. Acesta l-a contactat, se pare telefonic, de cîteva ori pe Radu Vasilică, fiind conştient că organizaţia este la un pas de scindare şi de mare scandal. A fost astfel anulată şi decizia de a retrage tinerii care se apropiau de liga mare ca vârstă, doar pentru că în sânul organizaţiei şi-a băgat dracu codiţa. Surse demne de încredere din PSD dau ca sigur faptul că Tudor Pendiuc şi Cornel Ionică, precum şi preşedintele organizaţiei Piteşti le-au dat tinerilor social democraţi semnalul de a boicota evenimentul, cu scopul de a-i submina autoritatea lui Nicolescu …pentru a mia oară. Cum la PSD spiritul de valet şi de servilism politic funcţionează de minune, nici un tânăr nu a mai mers la Dâmbovicioara şi au boicotat evenimentul la care nimeni nu a mai mers cu drag, aşa cum se întâmpla în anii anteriori.

Preşedintele PSD Piteşti a ameninţat cu demisia

Aceleaşi surse demne de încredere ne-au dat ca sigur faptul că preşedintele PSD Piteşti a ameninţat cu demisia organizaţia mamă pentru lipsa de respect şi de consideraţie pe care aceasta a dovedit-o, dând un număr egal de locuri TSD Piteşti cu organizaţia de la Bîrla de exemplu. Ulterior, acesta a revenit asupra deciziei, însă le-a interzis tinerilor să mai meargă la eveniment, fiind prima dată când cel mai important municipiu din judeţ şi cea mai importantă organizaţie de tineri nu a fost reprezentată la un astfel de eveniment. A fost momentul în care prăpastia dintre cele două tabere, Nicolescu şi Pendiuc, a răbufnit la această manieră dintr-un motiv aparent pueril. Cu toate acestea, se pare că tensiunea dintre cele două tabere, nemulţumirile primarului Pendiuc şi apropiatele alegeri, dar mai ales viitoarele candidaturi, pun grele probleme organizaţiei PSD Argeş, pentru că de restul politic din USL Argeş nu se vorbeşte, liberalii devenind lucrătorii PSD, iar conservatorii sunt prea mici pentru un joc atît de mare.

Radu Vasilică: ’’80% din lupta electorală se dă în interiorul PSD şi doar 20% ne luptăm cu PDL Argeş’’

Sponsorul evenimentului, Radu Vasilică, omul cu gradul cel mai mare în TSD Argeş şi anume acela de rudă apropiată a liderului partidului Constantin Nicolescu, sponsorul acestei şcoli de altfel, a fost nevoit să se scuze în faţa tinerilor din PSD învăţaţi să meargă pe moca la mâncare, băutură, distracţie şi…alte activităţi chiar dacă au posibilitatea financiară să îşi susţină singuri cheltuielile. De departe cel mai profund om de la eveniment a fost tot Radu Vasilică, cel care inspirat de cheltuielile cu organizarea şi enervat la maximum de tupeul şi aroganţa gratuită a colegilor de la Piteşti a declarat că nu mai puţin de 80 la sută din lupta politică pe care PSD o va duce atât la seniori cât şi la tineri se va da între ei, între înfometaţii PSD–ului, care sunt avizi după putere şi bani şi doar 20 la sută vor consuma energie pe lupte de partid externe.

Marele absent al evenimentului TSD, Ştefan Lăzăroiu

De departe, marele absent al acestui eveniment al tinerilor social democraţi s-a dovedit a fi chiar culmea, candidatul PDL Argeş pentru parlamentare de pe Colegiul Curtea de Argeş, Ştefan Lăzăroiu, cel care a sponsorizat în trecut sute de astfel de evenimente pentru PSD din banii săi. Lipsa lui Lăzăroiu a fost evidentă dacă ţinem cont de numărul mic de invitaţi de până la maxim 160 de tineri, în timp ce în trecut la şcoală veneau peste 300 de tineri din tot judeţul. De această data, sponsorul principal fiind Radu Vasilică a fost nevoie ca economiile să se facă la sânge, astfel că numărul de invitaţi a scăzut considerabil.
La acest moment, USL Argeş nu funcţionează decât o data la două săptămâni şi anume la conferinţele de presă comune. În rest, nici USL seniori şi nici tineret nu e o echipă şi la cum se prezintă lucrurile nici nu va deveni prea curând, asta ca să nu spunem niciodată. Mai mult, scandalul din interiorul organizaţiei de tineret a adâncit şi mai tare prăpastia dintre cele două palate de “încleştar” ale lui Nicolescu şi Pendiuc, punând în mare pericol nu numai PSD şi buna funcţionare a acestuia, ci şi USL Argeş, care are un singur partid în PSD şi doi sateliţi care nu emit niciun fel de pretenţii pentru oamenii lor, PNL şi PC.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea