Polițist din Argeș trimis în judecată pentru că a falsificat acte într-un dosar penal

# Agentul a întocmit în fals procesul verbal într-un dosar în care se făcea cercetări pentru furtul unor... iepuri și pui de găină

Un agent de poliţie din Argeş a fost trimis în judecată după ce ar fi falsificat un proces verbal dintr-un dosar penal şi a clasat cauza. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Costești la data de 30 octombrie, urmând ca primul termen de judecată, în cameră preliminară, să fie stabilit în perioada următoare.
Agentul de poliţie Cătălin Albulescu a fost trimis în judecată de procurori, în luna octombrie, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual și uz de fals.Procurorii din cadrul Parchetului Tribunalului Argeș s-au sesizat din oficiu după ce au constatat că există suspiciuni de falsificare a datelor dintr-un proces verbal întocmit pe parcursul anului 2015 într-un dosar penal. S-a stabilit că agentul Cătălin Albulescu, de la Postul de Poliţie Bârla, la acea dată, a avut spre instrumentare un dosar penal privind infracţiunea de furt. În loc să se asigure de bunul mers al anchetei, agentul și-ar fi „ușurat” treaba, atestând cu prilejul întocmirii unui proces verbal, pe parcursul anului 2015, într-un dosar penal al Parchetului  Judecătoriei Costești, fapte și împrejurări necorespunzătoare adevărului.
Acesta ar fi menționat că la sediul Poliției Bârla s-ar fi prezentat părțile, din dosarul pe care îl avea în lucru,  care au precizat că s-au împăcat și că nu se mai dorește să se efectueze cercetări în cauză. Agentul după ce a întocmit în fals respectivul proces verbal a înaintat actul și dosarul Parchetului Judecătoriei Costești pentru dispunerea unei soluții de clasare. Agentul riscă să își piardă funcția și să-și distrugă cariera de polițist după ce a întocmit în fals procesul verbal într-un dosar în care se făcea cercetări pentru furtul unor iepuri și a unor pui de găină.

Şeful de post a falsificat acte din dosar

Vă reamintim că în iulie2019 a mai fost trimis în judecată un polițist pentru fapte similare. Agentul șef de poliție Mihail Soare a fost trimis în judecată de procurori pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale. Procurorii au stabilit că agentul șef  Mihail Soare, de la Postul de Poliție Ciomăgești, a avut spre instrumentare un dosar penal, aflat în supravegherea Parchetului Judecătoriei Pitești, privind  infracțiunea de amenințare. Pentru a-l scăpa basma curată pe inculpatul din respectivul dosar, polițistul ar fi falsificat declarația persoanei vătămate în cauză. Ar fi fotografiat semnătura victimei din declaraţia iniţială şi a pus-o pe o altă declaraţie prin care menţiona că persoana vătămată îşi retrage plângerea. După ce a falsificat documentul a înaintat cauza Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de clasare. Astfel, din apărător al legii, agentul şef a trecut de partea cealaltă, devenind inculpat. Poliţistul este acuzat pentru fapte săvârşite în 2016. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru fals material în înscrisuri materiale. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 8 ianuarie la Judecătoria Pitești.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea