O firmă din Piteşti se luptă cu „greii” din ţară pentru câştigarea mega-licitaţiei de la Topoloveni

# Oferta Alpha Design Build Group este mai bună decât a celor de la Petroconstruct, Straco sau Romprest Service. Bătălie cu miză mare, în anul de criză 2011, pentru sutele de miliarde scoase la bătaie de Primăria Topoloveni. Aceasta este beneficiara unui program finanţat cu fonduri europene nerambursabile, un  program complex care include asfaltare de drumuri, construire de reţele de gaze, apă, canalizare etc. La licitaţie s-au înscris opt participanţi, aproape toţi formaţi – datorită

complexităţii lucrării – din asocieri de firme. Din punct de vedere al ofertei financiare, pe primul loc a reuşit să se claseze Alpha Design Group, firma piteşteanului Cătălin Nicolau. Aceasta este liderul asociaţiei care mai cuprinde firmele Valah, Emco şi Rocip Instal, beneficiind de susţinerea puternicelor companii naţionale Delta ACM  şi Asesoft Internaţional. Oferta elaborată de aceştia a reuşit să „bată” pe cele ale altor firme celebre, atât la nivel naţional cât şi la nivel local, aşa cum se poate vedea din tabelul ataşat.
Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 2 – „Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale”, Domeniul major de intervenţie 2.1 – Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane. Sursele de finanţare: 86,5% finanţare eligibilă nerambursabilă din FEDR; 11,5% finanţare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional; 2% cofinanţare eligibilă a beneficiarului. Oferta stabilită ca fiind câştigătoare va fi aceea care va cumula un punctaj maxim, stabilit pe baza celor două criterii principale: preţul cel mai scăzut (cu o pondere de 75% din total) şi termenul de garanţie acordat lucrărilor (pondere de 25% din total).
Lucrarea va cuprinde lucrări de construcţii de conducte, linii de comunicaţie şi electrice, lucrări de construcţii de conducte de alimentare cu gaz, lucrări pentru conducte de alimentare cu apă, lucrări de construcţii de canalizare pentru ape reziduale şi lucrări de reparare a drumurilor. Contractul va avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unui număr de 7 străzi situate în localitatea Topoloveni ( Strada Cârcinov, strada Nucilor, strada Maximilian Popovici, strada Gheorghe Cocioceanu, strada Zăvoiului, strada Slt. Mihai Mihail tronson 1+ tronson 2, strada Prof. Ioan Răducanu) conform specificaţiilor din caietul de sarcini. Contractul va cuprinde lucrări de amenajări pentru protecţia mediului, cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului, cheltuieli pentru investiţia de bază, organizare de şantier , cheltuieli diverse şi neprevăzute.

”În momentul de faţă am avut cea mai bună ofertă, sperăm ca ea să corespundă din toate punctele de vedere cerinţelor autorităţii contractante. Aşteptăm cu mult interes evaluarea finală a ofertelor, sper că vom fi câştigători. Suntem o asociere de patru firme, câte una pentru fiecare din cele patru domenii de activitate distincte cerute în cadrul proiectului licitat la Topoloveni. Liderul este Alpha Design Group, care va executa şi partea de lucrări de drumuri. Asocierea beneficiază de susţinerea tehnică a puternicei firme Delta ACM din Bucureşti, un mamut cu cifră de afaceri de peste 3.500 miliarde lui vechi anual”, ne-a declarat Cătălin Nicolau, manager Alpha Design Build Group S.R.L.

Deşi nu este o firmă foarte cunoscută pe plan local, fiind înfiinţată relativ recent, Alpha Design Group este implicată în prezent într-o lucrare de mare amploare, în valoare de 550 miliarde lei vechi, în judeţul Caraş Severin, lucrare finanţată tot din fonduri europene. Firma este în stadiul de semnare a documentelor finale de execuţie de lucrări şi pentru o şosea în judeţul Bihor, lucrare în valoare de circa 200 miliarde lei vechi. Alex SILVESTRU

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea