Cuvinte grele, între Dan Manu și Adrian Miuțescu, pe tema Conacului Brătienilor

# Numele lui Victor Ponta, folosit ca armă împotriva PSD # Adrian Miuțescu: „O diversiune!...E stilul de lucru al PSD-ului!” # Dan Manu: „Se doreşte dispariţia unei instituţii de cultură…”
Atitudine belicoasă a lui Adrian Miuțescu, în conflictul privind preluarea, de către Ministerul Culturii, a Vilei Florica. Belicoasă față de Dan Manu, președintele CJ Argeș, care s-a împotrivit din răsputeri acțiunii. Doar că, Miuțescu, acum pe cai ceva mai mari decât înainte, după succesul la prezidențiale, a dat drumul întregului venin acumulat de-a lungul timpului, venin ce s-a îngroșat  și la interdicția de a intra în imobilul în discuție pe data de 24 mai, anul curent, de ziua PNL. În schimbul de replici, s-a regăsit și fostul președinte al PSD, Victor Ponta, care – susține Miuțescu – nu și-a plătit din propriul buzunar factura aici, vila fiind folosită pe post de hotel. E drept, în spațiul public au zburat destul de multe orătănii care au ciripit că, la Brătieni, este locul preferat al pesediștilor… pentru chermeze.
Adrian Miuțescu: ”Acest muzeu, care se va înființa – s-a discutat în Comisia de Cultură a Parlamentului României – va fi un muzeu național. E o diversiune, ceea ce s-a făcut aici, o mișcare de imagine... S-a dorit confiscarea, de fapt, al acestui nume, al Brătienilor... s-a făcut pentru a da impresia, cetățenilor din Argeș, că le pasă. Nu, nu le pasă... Sunt minciuni, așa cum s-a făcut și pe 24 mai, de ziua PNL... Nu putem minți lumea la infinit... de aceea oamenii nu au mai votat PSD. Pentru noi, liberalii, această locație este una sfântă. Aici, vila se folosea pe post de hotel. Nu putem uita că o fostă directoare a fost dată afară pentru că Victor Ponta nu și-a plătit nota de plată cu un grup de tineri de la TSD, pentru că domna directoare nu a vrut să plătească”...
Dan Manu: „Situaţia creată de către reprezentanţii Guvernului, prin vocea premierului Ludovic Orban şi a ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Bogdan Gheorghiu, reprezintă în fapt o vendetă, răzbunare politică, din care cea mai mare pierdere o va suferi atât judeţul Argeş, cât şi toţi cetăţenii acestei ţări, fiind pe punctul de a rămâne fără un simbol al României Moderne, un adevărat reper al istoriei naţionale - Conacul Brătienilor - Vila Florica.
După ce ani de zile, asupra Vilei Florica a planat riscul de a ajunge în proprietatea unor persoane private şi astfel să fie închisă publicului, autorităţile centrale nefiind interesate de achiziţia imobilului, în urma demersurilor Consiliului Judeţean Argeş, la care s-au alăturat şi personalităţi ale vieţii academice, politice şi culturale naţionale, privind păstrarea în circuitul public al Vilei Florica, respectiv darea sa în administrarea Consiliului Judeţean Argeş, acest fapt a fost realizat, în 13 noiembrie 2017, când obiectivul a fost cumpărat de Ministerul Culturii şi dat prin contract de comodat către Consiliul Judeţean Argeş. Întrucât contractul de comodat a expirat la data de 15 noiembrie 2019 şi Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a răspuns notificărilor trimise de Consiliul Judeţean Argeş în prealabil, situaţia fiind critică, am considerat că trebuie să îi aduc la cunoştinţă personal domnului Ministru Bogdan Gheorghiu, prezent la Piteşti, situaţia juridico-administrativă a Vilei Florica. (…)
Temerea noastră este că, de fapt, odată intrată în administrarea Ministerului, Vila Florica să nu aibă soarta celorlalte obiective din ţară aflate în patrimoniul Ministerului Culturii, să fie dată uitării sau lăsată în paragină. Tocmai de aceea suntem convinşi că, indiferent de coloratura politică pe care Consiliul Judeţean Argeş o va avea în viitor, cel mai bun administrator rămâne instituţia judeţeană”.
Timpul ne va arăta cine are dreptate. Din păcate, la mijloc a intrat și un puternic miros de răzbunare politică, miros ce nu se încadrează în aerul plin de istorie al locului…

Centrul de Cultură “Brătianu” devine Centrul de Cultură ”Dinu Lipatti”

În ședința Consiliului Județean Argeș de vineri, 13 decembrie, consilierii județeni au aprobat schimbarea denumirii Centrului de Cultură “Brătianu” în Centrul de Cultură ”Dinu Lipatti”, instituție publică, cu personalitate juridică, aflată în subordinea CJ Argeș.
„Instituția își va desfășura activitatea în Casa Memorială “Dinu Lipatti”, situată în sat Ciolcești, comuna Leordeni, aflată în proprietatea Consiliului Județean Argeș, locație unde vechea structură se va muta începând cu data finalizării procedurii de predare a imobilului Vila Florica. Această decizie vine în urma notificării transmise Consiliului Județean Argeș de către Ministerul Culturii, pe data de 11 decembrie 2019, prin care s-a solicitat predarea și eliberarea Vilei Florica, locație în care Centrul de Cultură “Brătianu” își avea sediul și își desfășura activitatea”, informează CJ Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea