Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului argeșean Cornel Ioana

# Acesta a fost, în ultimii 10 ani, procuror inspector la Inspecția Judiciară – Direcția Inspecție Procurori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, săptămâna trecută, decretul de pensionare a procurorului argeșean Cornel Ioana, începând cu data de 15 decembrie. Cornel Ioana a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, fiind numit, în ultimii 10 ani, în funcţia de inspector judiciar la Inspecţia Judiciară - Direcţia de inspecţie pentru procurori.
„Secţia  pentru  procurori  a  Consiliului  Superior  al  Magistraturii,  după suplimentarea  ordinii  de  zi,  a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând  cu  data de 15.12.2019, a domnului IOANA CORNEL, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, numit în funcţia de inspector judiciar la Inspecţia Judiciară -Direcţia de inspecţie pentru procurori“, se arată în decizia Secţiei pentru procurori. Cornel Ioana este unul dintre cei mai cunoscuți procurori argeșeni, având o experiență de 27 de ani în domeniu.  După ce a deținut, timp de un an , între 2008-2009, poziția de procuror general al Parchetului Curții de Apel Pitești, acesta  a fost promovat în una din cele mai influente poziții din ierarhia magistraților, aceea de inspector judiciar la Inspecția Judiciară - Direcția de inspecție pentru procurori. Mai mult, acesta a fost chiar șef al Serviciului Inspecție Procurori, în perioada mai 2009 – octombrie 2010, iar din februarie 2013 și până în anul în curs a fost locțiitor al directorului Direcției Inspecție Procurori.

Și-a început cariera de procuror în anul 1992

Cornel Ioana și-a început cariera de magistrat în anul 1992, ca procuror criminalistic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, până în anul 1996. Din acest an și până în 2005 a fost  procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. În acest interval, a fost detașat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (între 1997-1998), dar și la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (timp de un an, în 2003). Din septembrie 2005 și până la momentul pensionării a fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, unde a și deținut funcția de procuror general, din aprilie 2008 și până în aprilie 2009. Apoi a fost promovat ca procuror inspector la Inspecția Judiciară din cadrul CSM – Direcția Inspecție Procurori.
De asemenea, acesta a fost numit de către CSM în mai multe comisii de examinare, după cum urmează: în Comisia de examinare pentru promovare în funcții de conducere la parchete ( iunie-iulie 2008), în Comisia de examinare pentru examenul de capacitate – drept penal și drept de procedură penală (2008 și 2009) sau Comisia pentru examenul de absolvire al INM (între 2010 și 2014).
De săptămâna trecută, Cornel Ioana a pus punct unei complexe cariere de procuror.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea