Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a procurorului argeșean Cornel Ioana

# Acesta a fost, în ultimii 10 ani, procuror inspector la Inspecția Judiciară – Direcția Inspecție Procurori

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, săptămâna trecută, decretul de pensionare a procurorului argeșean Cornel Ioana, începând cu data de 15 decembrie. Cornel Ioana a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, fiind numit, în ultimii 10 ani, în funcţia de inspector judiciar la Inspecţia Judiciară - Direcţia de inspecţie pentru procurori.
„Secţia  pentru  procurori  a  Consiliului  Superior  al  Magistraturii,  după suplimentarea  ordinii  de  zi,  a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând  cu  data de 15.12.2019, a domnului IOANA CORNEL, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, numit în funcţia de inspector judiciar la Inspecţia Judiciară -Direcţia de inspecţie pentru procurori“, se arată în decizia Secţiei pentru procurori. Cornel Ioana este unul dintre cei mai cunoscuți procurori argeșeni, având o experiență de 27 de ani în domeniu.  După ce a deținut, timp de un an , între 2008-2009, poziția de procuror general al Parchetului Curții de Apel Pitești, acesta  a fost promovat în una din cele mai influente poziții din ierarhia magistraților, aceea de inspector judiciar la Inspecția Judiciară - Direcția de inspecție pentru procurori. Mai mult, acesta a fost chiar șef al Serviciului Inspecție Procurori, în perioada mai 2009 – octombrie 2010, iar din februarie 2013 și până în anul în curs a fost locțiitor al directorului Direcției Inspecție Procurori.

Și-a început cariera de procuror în anul 1992

Cornel Ioana și-a început cariera de magistrat în anul 1992, ca procuror criminalistic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, până în anul 1996. Din acest an și până în 2005 a fost  procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. În acest interval, a fost detașat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (între 1997-1998), dar și la Parchetul de pe lângă Tribunalul București (timp de un an, în 2003). Din septembrie 2005 și până la momentul pensionării a fost procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Pitești, unde a și deținut funcția de procuror general, din aprilie 2008 și până în aprilie 2009. Apoi a fost promovat ca procuror inspector la Inspecția Judiciară din cadrul CSM – Direcția Inspecție Procurori.
De asemenea, acesta a fost numit de către CSM în mai multe comisii de examinare, după cum urmează: în Comisia de examinare pentru promovare în funcții de conducere la parchete ( iunie-iulie 2008), în Comisia de examinare pentru examenul de capacitate – drept penal și drept de procedură penală (2008 și 2009) sau Comisia pentru examenul de absolvire al INM (între 2010 și 2014).
De săptămâna trecută, Cornel Ioana a pus punct unei complexe cariere de procuror.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea