Luptă aprigă pentru Primăria Pitești

# Până în februarie vor fi desemnați toți candidații pentru fotoliul de primar al municipiului
În Pitești, începutul anului o să fie unul tumultuos urmând ca partidele politice să își desemneze candidații care vor intra în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului. Una dintre temele de importanță majoră cu privire la alegerile locale este cea privitoare la schimbarea legislației, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi de scrutin, nu în unul singur. Acest lucru ar putea influența și alegerea candidaților de către organizațiile locale. Cert este că, până în prezent, doar PMP Argeș și-a desemnat candidatul pentru Primăria Pitești, la alegerile din vara anului 2020. Urmează ca până în februarie și celelalte partide să-și aleagă reprezentanții. De asemenea, și ALDE ar avea, în acest moment, un candidat pentru Primăria Pitești, acesta fiind Cătălin Gherzan - președintele ALDE Pitești.

Ionuț Moșteanu: „Chem alături de mine toate forțele anti-PSD”

USR Argeș va merge pe mâna deputatului Ionuț Moșteanu, în timp ce PLUS Argeș va miza, cel mai probabil, pe președintele organizației județene – Dan Hodoș. Urmează ca până la începutul lunii februarie alianța USR PLUS să își desemneze candidatul comun.
Deputatul Ionuț Moșteanu (USR): „Candidez pentru Primăria Pitești. (…) Urmează în curând un proces pentru desemnarea candidatului comun al Alianței USR PLUS și îmi doresc să fiu opțiunea comună. Chem alături de mine toate forțele anti-PSD care își doresc modernizarea Piteștiului. Este o datorie a forțelor reformiste și o șansă unică pentru transformarea acestui oraș”.

Cătălin Bulf: „Nu suntem pe principiu asocierii pentru Primăria Pitești. Noi avem candidat propriu”

Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș: „Domnul Dănuț Dinu este candidatul nostru la Primăria Pitești. Nu suntem pe principiu asocierii pentru Primăria Pitești. Noi avem candidat propriu. Vrem ca fiecare să-și ducă crucea”.

Adrian Miuțescu:  „Dacă va fi același mod de vot ca acum, va trebui să ne adaptăm și probabil vor fi necesare și alianțe”

În PNL, competiția internă se dă între Ana Stan, Mihai Coteţ, Tiberiu Irimia și Alexandru Tudan. Conform președintelui PNL Argeș, Adrian Miuțescu, urmează ca viitorul candidat al PNL-ului la Primăria Pitești să fie stabilit în ianuarie.
Adrian Miuțescu: „În ianuarie cred că va fi stabilit candidatul nostru pentru că se lucrează la un sondaj, care va fi finalizat, probabil la sfârșitul lunii decembrie. Urmează să fie analizat în ianuarie și probabil că tot atunci va fi stabilit candidatul. Nu se știe, poate să fie unul dintre cei patru care au anunțat, dar dacă aceia nu stau bine în sondaje poate căutăm și alte variante. Mai sunt alții care vor să vină  la noi să candideze. Poate că aceia sunt mai agreați de populație. Populația decide până la urmă nu noi, pentru că noi suntem subiectivi”.
Totuși, Miuțescu nu exclude nici o posibilă alianță cu USR sau cu alte partide. „În primul rând ar trebui să se clarifice modul de finalizare a procedurii legale de vot, dacă rămâne așa, dacă vor fi în două tururi. În funcție de asta se vor stabili și strategii, alianțe și așa mai departe. Dacă vor fi două tururi, fiecare va merge pe candidatul lui, dacă rămâne un tur și va fi același mod de vot ca acum va trebui să ne adaptăm și probabil vor fi necesare și alianțe și atunci vom vedea”, ne-a mai precizat Miuțescu.

Cristian Gentea: „Avem deja stabilit candidatul la Primăria Pitești”

În schimb, PSD ar avea candidatul stabilit, dar momentan este încă ținut la secret. „Avem deja stabilit candidatul pentru primărie, doar că încă nu îl facem cunoscut”, ne-a precizat Cristian Gentea, președintele PSD Pitești.

Cornel Ionică: „Trebuie să ne gândim foarte bine. Vom discuta și vom vedea”

Întrebat despre o posibilă nouă candidatură la Primăria Pitești, edilul Cornel Ionică a precizat: „Trebuie să ne gândim foarte bine. Nu am ambiții preconcepute sub nicio formă. Vom discuta și vom vedea”.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea