Vila Florica – Muzeu Național. Deputații PSD de Argeș l-au trădat pe Manu

# Dintrei cei șase deputați PSD, trei au votat «pentru» și ceilalți trei s-au abținut
Dan Manu,președintele Consiliului Județean Argeș, a fost trădat de colegii săi de partid pe tema subiectului Vila Florica – Muzeu Național! Manu a dorit ca Vila Florica să rămână în administrarea Consiliului Județean Argeș, dar Ministerul Culturii avea deja alte planuri. Săptămâna trecută,  în ședința de plen a Camerei Deputaților, a fost votat Proiectul de Lege, al cărui co-inițiator este deputatul liberal Dănuț Bica, pentru înființarea Muzeului Național ,,Brătianu”. Proiectul a fost susținut până și de parlamentarii PSD, în ciuda împotrivirilor lui Dan Manu: cu trei voturi „pentru” – Simona Bucura Oprescu, Mircea Drăghici și Nicolae Georgescu și  trei abțineri – Radu Vasilică, Nicolae Velcea și Cătălin Rădulescu. Tot pentru înființarea unui muzeu national au votat și ceilalți parlamentari argeșeni.
„Vila Florica datează de la mijlocul secolului al XIX-lea și este unul dintre cele mai frumoase domenii boierești din România, păstrat în foarte bune condiții până în zilele noastre. Ansamblul Conacului Brătianu-Florica reprezintă, indiscutabil, un bun de patrimoniu național, având o valoare inestimabilă pentru istoria și cultura neamului nostru. Este conacul în care a trăit cea mai importantă familie de oameni politici români, o adevărată dinastie civilă, care a dat țării patru prim-miniștri, dintre care doi, I.C. și I.I.C. Brătianu, au avut un rol covârșitor în construirea României moderne, de numele primului legându-se Independența națională, iar de al celui de al doilea Marea Unire din anul 1918. Acesta conac este extrem de important nu numai pentru județul Argeș sau pentru Partidul Național Liberal, ci pentru întreaga națiune română. La Florica s-a scris istorie românească, balcanică și europeană la nivel înalt. Prin urmare, Conacul Brătianu-Florica a căpătat de astăzi statutul pe care îl merită. Sunt mândru că am contribuit, atât în calitate de co-inițiator, cât și prin intervențiile mele din ședința Comisiei pentru cultură și din ședința plenului Camerei Deputaților, la adoptare acestei Legi”, a precizat deputatul Dănuț Bica.
Activitatea noului Muzeu va fi finanțată din subvenții acordate de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Culturii și din venituri proprii. Muzeul va fi condus de un manager desemnat prin ordin al ministrului culturii. Prezenta lege va intra în vigoare la data de 1 februarie 2020
Conform casei de licitaţii Artmark, valoarea conacului era estimată la cel puţin 2 milioane de euro.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea