În vară – CJ Argeș îi aloca 400.000 pentru investiții În iarnă - Primăria Mărăcineni cheltuie zeci de mii de lei pe ghirlande luminoase, promoționale și laptopuri scumpe

# Nicolae Dascălu, primar Mărăcineni: „Eu nu știu cine e la capătul celălalt alt firului. Și eu pot să vă spun că sunt prim-ministrul României”…

Iată un exemplu – nici rău, nici bun, doar un exemplu – de cheltuire a banului public. În vară, Consiliul Județean Argeș aloca Primăriei Mărăcineni 400.000 de lei pentru o amenajare peisagistică. Bani cu care puteau fi reparate drumuri, cu care se putea face ceva, cât de neînsemnat, la Spitalul Județean, care spital  arată ca un bolnav în agonie. Bani publici. Decizie luată în laboratoarele instituției sus-amintite, unde votul majoritar, acum și de 30 de ani, este al PSD-ului. Unii ar putea opina că este normal, că nu există nici o problemă în alocarea acestor bani unei primării de comună, chiar dacă este o comună bogată. Numai că , iată, mai jos, dovada că instituția județeană s-a grăbit, ba chiar, din punctul nostru de vedere, a greșit.

Scurt istoric

În vară, pe 25 iulie anul curent, la şedinţa Consiliului Judeţean a fost adoptată o actualizare a bugetului de venituri şi cheltuieli. În acest context, au fost alocaţi pentru diverse investiţii în comune (cofinanţări) 1,7 milioane lei, din excedentul bugetar al anului 2018, dar fonduri din sumele defalcate din TVA aferente reabilitării drumurilor (2,2 milioane lei).
Iată însă cum s-au distribuit sumele din cotele defalcate pe impozitul pe venit din fondul aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean: Arefu – 250.000 lei pentru cheltuieli cu funcţionarea şi asistenţa socială; Budeasa – 200.000 lei pentru construirea unui dispensar uman în satul Colţeşti; Cicăneşti – 200.000 lei pentru reabilitarea şi extinderea unui dispensar uman; Ciofrângeni – 200.000 lei pentru cheltuieli de funcţionare şi asistenţă socială; Hârtieşti – 150.000 lei pentru reparaţii şi întreţinere la Şcoala „Primăria Lucieni”; Mărăcineni – 400.000 lei pentru reamenajare urbană a cartrierului de blocuri (faza a doua) – peisagistică; Negraşi – 200.000 lei pentru reabilitarea Şcolii cu clasele I-VIII Bârlogu; Popeşti – 100.000 lei pentru reparaţii la acoperişul Şcolii Popeşti; Slobozia – 150.000 lei pentru reabilitarea grupului sanitar de la Grădiniţa nr. 3; Vedea – 300.000 lei pentru reabilitarea dispensarului.
Iată fragmente din steograma ședinței de Consiliu Județean, în care șeful PNL Argeș, Adrian Miuțescu, inițial, s-a opus alocării acestei sume:
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: Analizând puțin această listă, cine a făcut-o, cine a discutat, sunt câteva lucruri care ar trebui pe viitor să le avem în  vedere. Nu poți de exemplu, sunt mult mai multe probleme, mai importante, grave unele, în județ, să dai la Mărăcineni 4 miliarde pentru o reamenajare urbană, peisagistică în satul Mărăcineni, comuna Mărăcineni. Este o localitate frumoasă, mare, lângă noi aici, îi respectăm, primul este foarte social-democrat, motiv pentru care cred că aceste 4 miliarde ar fi fost mult mai bine și mai eficient date și pe unde trebuia, unde cred că dumneavoastră știți mai bine decat noi care sunt alte priorități.
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: ... Mărăcineni... În interiorul blocurilor, pe ceea ce spuneți dumneavoastră, pentru faptul că a cheltuit această pălărie mare de bani pentru Centrul de Permanență, a rămas dator și acolo sunt niște catacombe și mi s-a părut absolut normal să-l putem ajuta.
Dl consilier județean Miuțescu Adrian: Dar nu puteam să-l ajutăm mai târziu?
Dl Preşedinte Constantin Dan Manu: Acum este timpul, când vine înghețul, nu se mai poate.
Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate. S-a adoptat Hotărârea nr. 154.

Iată câteva din serviciile angajate, de Primăria Mărăcineni, în perioada scursă de la ședința de alocare a banilor publici de mai sus:
Ultima sumă din cele de mai sus este alcătuită din trei bucăți laptop, dintre care, ”cel mai cel” a costat 10.900 lei fără TVA, adică aproape 13.000 lei sumă finală.
La care putem adăuga, cu multă lejeritate, calendare, pixuri, felicitări, pungi de cadou, agende, trofee (toate personalizate) dar și fanioane, așa, ca pentru sfârșit de an, într-un total de peste 55.000 lei (adică peste 66.000 lei cu TVA).  Deh, dacă nu sunt bani, nici pretenții nu poți să ai cine știe ce.
Telefonic fiind contactat, primarul de la Mărăcineni, Nicolae Dascălu, a precizat: „Eu nu știu cine e la capătul celălalt alt firului. Și eu pot să vă spun că sunt prim-ministrul României. Nu dau punct de vedere și interviu la telefon”. Vinovatul? În opinia noastră și a multora, Consiliul Județean Argeș. Sunt primării care se lăfăie în bani și primării care nu îndrăznesc să treacă strada, la capitolul investiții. În cazul de față, CJ a dat tot la bogați, în loc să hrănească și săracii…

Click AICI pentru a vizualiza câteva din serviciile angajate de Primăria Mărăcineni

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea