Spirite încinse, primari bucuroşi sau furioşi pe tema regionalizării. Senatorul Mircea Andrei vrea capitală la Piteşti. Va reuşi?

Săptămâna trecută, la Curtea de Argeş, senatorul Mircea Andrei, împreună cu Ştefan Lăzăroiu, preşedintele Organizaţiei PDL Curtea de Argeş, au demarat un sondaj, sondaj care are o singură întrebare: “În cazul în care se va face reorganizarea administrativ-teritorială, sunteţi de acord cu iniţiativa senatorului Mircea Andrei de a se reface regiunea Argeş, din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, având capitala la Piteşti?”.
Mircea Andrei a explicat de ce a iniţiat acest sondaj: “Reorganizarea administrativ-teritorială se va  face cu siguranţă. La acest moment, la Bucureşti, se discută să se facă pe 12 sau 14 regiuni, ceea ce înseamnă că noi avem şanse mari să se revină la regiunea istorică Argeş, compusă din Argeş, Vâlcea, Olt şi eventual Dâmboviţa. Noi începem astăzi în judeţ un sondaj de opinie publică, pentru a vedea cum recepţionează populaţia. Cu aceste rezultate ale sondajului şi alte argumente, vom merge la Bucureşti. Încercăm să influenţăm decizia Bucureştiului de a stabili capitala la Piteşti.  Cu Vâlcea ne lipim foarte bine, ceea ce ne convine tare. Cu cei de la Vâlcea am discutat şi sunt de acord cu capitala la Piteşti. Ce va veni de aici înainte, va veni pe un teren deja format. De aceea am început acest sondaj astăzi, cu Organizaţia de la Curtea de Argeş, care este o organizaţie putenică. Suntem primii care facem aceste sondaje şi vom face toate eforturile pentru a rămâne capitala la Piteşti”. Acest sondaj va fi continuat în tot judeţul. Am vrut să vedem care este părerea primarilor din opoziţie şi vă prezentăm mai jos câteva opinii:
Ion Dumitru, primar Albota: “Dacă se va face această regionalizare, peste capul şi voinţa populaţiei, îl voi susţine necondiţionat pe senatorul Mircea Andrei să facă capitala la Piteşti. Dacă reuşeşte să facă acest lucru, atunci jos pălăria. Ar fi groaznic pentru noi să nu fie capitala la Piteşti. Până la urmă e şi mândria noastră la mijloc, noi am fost regiune. Nu ai cum să nu susţii această iniţiativă, care este în interesul comunităţii. Ei tot vor face ceea ce şi-au propus. Important este că vine cineva cu această iniţiativă, dacă îi reuşeşte treaba asta lui Mircea Andrei, are tot respectul meu. Trebuie să mai lăsăm politica asta la o parte şi să ne mai gândim şi la binele comunităţii”.
Gheorghe Stancu, primar Bascov: “În primul rând, în România sunt regiuni administrative. Faptul că încercăm să susţinem regionalizarea cu judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Vâlcea, ar trebui văzut ce vor şi celelalte judeţe. Trebuia întâi văzut care sunt avantajele şi care sunt dezavantajele unei astfel de regionalizări. Bineînţeles că ar fi un avantaj să avem capitala la Piteşti. E un lucru extraordinar de bun că se luptă pentru a se face capitala la Piteşti, dar credeţi că judeţele celelalte vor fi de accord? Aici este marea problemă.
Voicu Dumitru, primar Miceşti: ”Eu nu sunt de acord cu regionalizarea, deci nu sunt de acord nici cu capitala la Piteşti. Vă spun eu, Voicu, că această regionalizare nu se va face. Pe mine nu mă interesează poziţia unui hoţ de iepuraşi, de când era fruntaş în armată. E un hoţ de iepuri care i-a luat de la unitatea 0236, nu ştiu cât Slatina şi i-a dus acasă la mama sa, care era primăriţă. Nu discut despre acest individ şi opinia lui. La revedere!”
Nicolae Diaconu, primar Curtea de Argeş: “Normal să susţin iniţiativa asta dacă se va face regionalizarea. Aşa mi se pare normal. Dacă se face regionalizarea, capitala trebuie să fie la Piteşti. E un lucru firesc să ne dorim aşa ceva.”
Andrei Călin, primar Câmpulung: “În ce calitate face domnul senator acest sondaj? Am impresia că temele astea ni le dă cineva ca să fim noi tâmpiţi şi să avem ce discuta. Asta e temă de discuţie ca să uităm ce ne arde pe noi acum. De ce nu se discută pe subiectul reducerii cotei de prefinanţare la proiectele europene? Se spune că primarii sunt de vină că nu se acordă fonduri europene, consiliile judeţene, în niciun caz cei care guvernează. Păi dezvoltarea României stă în gogoriţa asta cu regionalizarea? Periodic vin astfel de sondaje, că mi-au umblat şi mie în tricouri cu Mircea Andrei pe piept prin oraş, să întrebe lumea dacă sunt de accord cu refacerea regiunii Argeş. Asta e campanie curată! Dacă se face regionalizarea, eu susţin refacerea judeţului Muscel. Am auzit că s-a câştigat procesul cu regionalizarea de către CJ Argeş, iar prefectul face recurs. Asta ştie el să facă, recurs, alte treburi nu mai avem decât regionalizarea. Nu vi se pare că pute a campanie toată treba asta? La Bucureşti se discută că va fi capitala la Ploieşti, iar aici vine domnul ăsta şi spune că va face capitala la Piteşti. Eu am auzit că se va face regiunea cu capitala la Târgovişte. Domnul senator vă dă temele ăstea de discuţie, e incredibil ce se întâmplă. Să dea Dumnezeu să fim normali!  Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea