Acuzații noi în dosarul „Alcoolemiilor”

# Procurorii DNA s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă

Continuă judecarea dosarului „Alcoolemiilor” la Tribunalul Argeș! În dosar sunt cercetați pentru corupție Gheorghe Milandru, medicul Nicușor Stănculeț, șeful interimar de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, precum și patru foști sau actuali polițiști.

Inculpatul Milandru intra în contact direct cu persoanele cercetate pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, și lăsa să se creadă că poate interveni, în schimbul unei sume de bani, la cei care efectuează expertizele medico-legale de calcul retroactiv al alcoolemiei astfel încât fapta să fie sub limita de infracțiune. Pe fir au intrat procurorii, iar dosarul a fost trimis în judecată în vara anului 2017, cauza fiind pe rolul Tribunalului Argeș.

Iar la ultimul termen de judecată, cel desfășurat pe 3 decembrie 2019, instanța a fost informată că procurorii DNA s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă de către trei martori care au fost audiați în dosarul „Alcoolemiilor”. Declarațiile date de aceștia în fața instanței s-ar fi contrazis cu cele declarate procurorilor în timpul urmăririi penale „Ia act de sesizarea din oficiu a reprezentantului DNA-Serviciul Teritorial Piteşti-procuror de şedinţă, cu privire la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă de către martorii M. Constantina, M. Alin Ionuţ şi D. Traian şi dispune înaintarea către DNA-Serviciul Teritorial Piteşti a încheierii de şedinţă şi a declaraţiilor celor trei martori, date azi în faţa instanţei de judecată, în vederea întocmirii conform art. 292 C.p.p., a procesului verbal de sesizare din oficiu”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Argeș.

Inculpații vor să afle dacă au fost interceptați de SRI

Judecarea în dosarul „Alcoolemiilor” continuă cu audierea martorilor. De asemenea, se așteaptă un răspuns din partea Serviciului Român de Informații (SRI) cu privire la posibilele activităţi de investigaţii şi supravegheri operative realizate de aceștia în dosar. „Se emit adrese către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş şi respectiv SRI pentru a ne comunica: dacă au fost constituite echipe operative comune şi dacă acestea au acţionat în baza unui plan comun de acţiune; dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş sau DNA-Serviciul Teritorial Piteşti a comunicat modul de valorificare a informaţiilor către SRI şi respectiv, dacă SRI a comunicat informaţiile către aceste două instituţii; dacă ofiţeri ai SRI au desfăşurat activităţi de investigaţii şi supravegheri operative; dacă SRI a efectuat interceptări şi în ce a constat în concret sprijinul tehnic acordat; dacă în cauza respectivă interceptările au fost efectiv realizate de SRI şi transmise în formă brută către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş sau DNA-Serviciul Teritorial Piteşti, iar dacă interceptările respective au fost transmise în formă brută de către SRI să se comunice dacă interceptările au avut un sprijin tehnic, inclusiv prin deblocarea semnalului şi transmiterea acestuia către un alt organ, cu solicitarea ca toate informaţiile furnizate să fie înaintate instanţei în formă declasificată”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Argeș din data de 1 octombrie 2019.
Următorul termen de judecată al procesului va avea loc pe 14 ianuarie.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea