Argeșeanul Ion Lazăr, cel mai mare transportator român, intră pe piaţa materialelor de construcţii

# „Avem deja circa 45 de autobasculante pentru transport agregate şi circa 35 utilaje specifice exploatării balastului ”

Ion Lazăr, antreprenorul care controlează grupul Lazăr, specializat în transport de mărfuri, extinde portofoliul de businessuri cu unul care vizează materialele de construcţii utilizate la drumuri.
„Avem deja circa 45 de auto-basculante pentru transportul agregatelor şi circa 35 utilaje specifice ex-ploatării balastului. De asemenea, în 2020 am achiziţionat o carieră de anroca-mente tot în judeţul Hunedoara şi încercăm să comercializăm piatră spartă şi anrocamente. Decizia de a exploata a fost luată având în vedere magistrala de cale ferată Arad-Simeria şi alte investiţii pentru autostrăzi şi centura ocolitoare de la Deva“, a spus Ion Lazăr, fondatorul şi acţionarul companiei. La nivel de grup, Ion Lazăr a obţinut anul trecut venituri total de 65,5 mil. euro, în creştere de la 63,8 mil. euro în 2018, potrivit datelor companiei. De asemenea, tot la nivel de grup compania are un total de 950 de autotractoare şi semiremorci. Dintre acestea, anul trecut grupul a achiziţionat 34 de autotractoare, 130 de semiremorci şi 57 de autoutilitare. Având în vedere extinderea flotei, Lazăr Internaţional a recrutat 103 noi şoferi. „Pentru a acoperi cererea de transport la nivel de grup, am avea nevoie de încă 40-50 de şoferi“, a explicat Ion Lazăr pentru ziarul financiar. El a subliniat că din punctul de vedere al profitabilităţii încheie anul 2019 cu o marjă de 5-7% profit net.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea