Actualizarea bugetară de la Consiliul Judeţean, dedicată comunelor roşii

# Chiar şi fiilor rătăcitori ai PSD le sunt virate iertări ale păcatelor. În cont. Săptămâna trecută un nou scandal a izbucnit în piaţa politică din Argeş. Distribuirea banilor proveniţi din actualizarea bugetului judeţului a provocat nemulţumiri consilierilor judeţeni PDL. Aceştia acuză conducerea CJ că aceştia dau bani numai către primării PSD. Constantin Nicolescu spune că trebuie cumva echilibrată situaţia, întrucât banii care au venit de la Guvern s-au îndreptat în mare parte către

primăriile PDL: „Banii de la Guvern s-au distribuit pe culoare politică, culoare care se numeşte PDL. E normal să fie proiecte începute din 2006 şi să nu fie terminate nici astăzi? Guvernul dă sume pe culoare politică la primării. Se finanţează lucrări noi şi se lasă nefinanţate lucrările vechi”. Nicolescu a continuat cu exemple concrete spunând că şi acum sunt bani necheltuiţi din cei veniţi de la Guvern, la Bradu, Oarja, Valea Mare Pravăţ şi Poiana Lacului şi în acest caz nu este normal ca tot la aceste comune să se dea bani şi de la CJ.

 

Şi primarii care au călcat strâmb sunt premiaţi de CJ

Deşi cu ceva timp în urmă Nicolescu le-a atras atenţia primarilor PSD care cochetau cu PDL-ul să aibă grijă pe unde calcă, ca nu cumva să-şi rupă gâtul, regăsim pe lista cu banii alocaţi de la CJ şi câtiva primari din cei vizaţi. Primarul comunei Albota, Ion Dumitru, a declarat public la începutul verii că nu va mai candida de la USL, dar între timp s-a răzgândit, spunând că dacă îi dă de înţeles Nicolescu că îl vrea în barca sa, din respect pentru acesta, deşi are mulţi colegi de partid care nu merită, acesta se va întoarce. Posibil ca această alocare de 3,5 miliarde să fie aluzia de care avea nevoie Ducele de Albota.
Primarul de la Rucăr, Ionel Dulamă, deşi s-a afişat regulat cu Dorin Falcă, a primit peste 3 miliarde la această rectificare.
Nicolae Gavrilescu, primarul de la Călineşti, care chiar a dat în judecată CJ Argeş, întrucât terenul de la Spitalul Călineşti a fost trecut în proprietatea CJ, a primit şi acesta 2,4 miliarde.

Nicolescu dă replica la împărţirea banilor de la Guvern

Constantin Nicolescu, în urma discuţiilor avute în şedinţa Consiliului Judeţean, a venit pregătit la conferinţa săptămânală organizată de CJ şi a pus pe tapet sumele alocate de guvern  şi cum au fost acestea împărţite, arătând că primăriile PDL au fost favorizate.
Programul de alimentare cu apă la sate aprobat prin HG 577/1997
În perioada 2008-2011, prin HG 577/1997, Guvernul a alocat suma de 6.244.000 lei pentru 8 comune PDL, iar pentru 30 de comune PSD sau PNL, aflate în Program, suma de 13.420.213 lei.
Programul de dezvoltare a infrastructurii în mediul rural aprobat prin OG 7/2006
În cadrul acestui program au fost finanţate alimentări cu apă, canalizări, staţii de epurare, modernizări de străzi şi poduri şi  separat baze sportive.
Astfel, pentru aceste investiţii, prin OG 7/2006, Guvernul României a alocat suma de   76.281.000 lei pentru comunele PSD şi PNL, în număr de 53 şi suma de 17.875.910 lei pentru comunele PDL, 7 la număr.
Constantin Nicolescu menţionează că în alocarea acestor sume Consiliul Judeţean Argeş nu a fost consultat, repartizarea pe localităţi fiind făcută în totalitate de către Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Abandonate de Guvern, lucrările executate în cadrul OG 7/2006 în localităţile Mălureni, Bârla, Cuca, Priboieni, Leordeni au fost finalizate cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Argeș.
Pentru baze sportive, prin OG 7/2006, Guvernul a alocat suma de 5.608.000 lei pentru comunele PSD şi PNL, în număr de 45 şi suma de 3.549.000 lei pentru comunele PDL, 8 la număr.
Întrucât balanţa este înclinată către primăriile PDL, Constantin Nicolescu a încercat să o contrabalanseze, împărţind actualizarea de buget numai către primării PSD. Iată cum s-au împărţit aceşti bani:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concluzie: Cetăţenilor le prinde bine această luptă politică, întrucât aceşti bani sunt investiţi în obiective folositoare comunităţii.

Liliana COSTACHE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea