Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” stă în răspunsul a trei instituții argeșene

Propunerea de instituire de arie protejată a „Pădurii Trivale” și pentru restul de suprafață privată, după ce Consiliul Local Pitești a aprobat deja o hotărâre pentru suprafața aflată în proprietatea statului , stă în răspunsul a trei instituții argeșene – Instituția Prefectului, Oficiul de Cadastru și Direcția Silvică. Mai exact, municipalitatea a depus solicitări către toate cele trei instituții enumerate mai sus pentru a afla un răspuns complet privind suprafața pădurilor private care sunt în pădurea Trivale.

După ce se va afla suprafața exacta, o parte din consilierii locali piteșteni doresc să inițieze un nou proiect privind propunerea de instituire a regimului de arie naturală protejată de interes naţional şi pentru restul de pădure privată.
„Deocamdată nu am rezolvat. Așteptăm răspunsuri de la Prefectură, Oficiul de Cadastru și Direcția Silvică. Am vorbit și cu domnul Bughiu, iar el a spus că se face tot posibilul ca să ne ajute cu suprafața. Ne trebuie suprafața pădurii, punctele cadastrale, de unde până unde se întinde. Am cerut la toată lumea pentru a primi un răspuns complet”, a precizat viceprimarul Sorin Apostoliceanu (foto).
Reamintim că pe 31 octombrie 2019, în ședința Consiliului Local Pitești, s-a aprobat, în unanimitate, hotărârea nr. 358 privind „propunerea de instituire a regimului de arie naturală protejată și declararea ca rezervație naturală pentru «Pădurea Trivale»”. Aceasta a vizat doar suprafaţa de 374,3658 de hectare din Pădurea Trivale, aflată în proprietatea statului.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea