Promovabilitatea la proba teoretică a examenului auto, în scădere în Argeș

# Emil Angheloiu, șef Serviciu Permise de Conducere: „Actul de educare de către școlile de șoferi nu este dus la bun sfârșit”

În anul 2019, promovabilitatea la proba teoretică la examenul de obținere a permisului de conducere la nivelul județului Argeș este în continuă scădere. Nu același lucru putem spune și de procentul de promovare privind proba practică, care este în creștere față de 2018.

Rezultate slabe la proba teoretică

Conducerea Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș  culpabilizează școlile de șoferi pentru rezultatele slabe obținute de candidații la permisul auto la proba teoretică.
„Procentul de admitere la proba teoretică este în scădere. Dacă acum 7-8 ani de zile ne învârteam la 55-58%, procent de promovabilitate la proba teoretică, care este atributul strict al școlilor de șoferi, în momentul de față am ajuns undeva la sub 50%. Acum avem undeva la 47-49% în Argeș. (…) Cetățenii plătesc niște bani pentru niște servicii la școlile de șoferi. Cu toate acestea, actul de a învăța nu este pe deplin însușit de către candidat, dar nici actul de educare de către școlile de șoferi nu este dus la bun sfârșit. (…) În schimb, procentul de promovabilitate la proba practică este în momentul de față, pe anul 2019, de 39,9%, în creștere cu 8% față de anul trecut. În județul Argeș cu acest procent de promovabilitate este  undeva la mijlocul clasamentului, pe media din țară”, precizează comisarul-șef Emil Angheloiu, șef serviciu.
De asemenea, în ultima perioadă, au fost realizate și câteva schimbări la nivelul programării candidaților, fiind ajutați în principal candidații bine pregătiți la proba teoretică. „Candidatul care se prezintă pentru prima data la obținerea permisului de conducere și este declarat admis la proba teoretică este programat în maxim 30 de zile la proba practică. Am lua această decizie pentru că am observat că foarte mulți candidați nepregătiți țin locurile ocupate la proba practică în detrimentul candidaților tineri, pregătiți, care susțin proba teoretică și sunt admiși din prima la cea teoretică. Cei care susțin a doua, a treia sau a patra oară proba practică momentul de așteptare este de 2 luni și o săptămână”, amai precizat șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea